Як зробити бульйон прозорим: одне просте правило, якого дотримувалися наші бабусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ми поділимось з вами секретами приготування прозорого курячого бульйону.
Курячий бульйон – це не просто основа для супів, це справжня кулінарна симфонія, де ніжність курячого м'яса зливається з ароматом овочів та трав. Прозорий, золотистий, наваристий бульйон – це вічне джерело тепла та затишку, яке зігріває душу та тіло.
Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального курячого бульйону, який стане справжньою окрасою вашого столу. Про це пише Obozrevatel.
Секрети прозорого бульйону:
- Вибір курки: Вибирайте домашню курку або свіже фермерське м'ясо.
- Підготовка: Ретельно промийте курку, видаліть залишки пір'я та плівок.
- Холодна вода: Залийте курку холодною водою.
- Поступове нагрівання: Доведіть бульйон до кипіння на повільному вогні.
- Зняття піни: Ретельно знімайте піну, що утворюється на поверхні бульйону.
- Час приготування: Не кип'ятіть бульйон занадто довго, щоб він не втратив свій смак та аромат.
- Овочі: Додайте в бульйон цілу цибулину, моркву, селера, петрушку.
- Спеції: Додайте лавровий лист, перець горошком, сіль за смаком.
- Проціджування: Процідіть готовий бульйон через марлю.
Інгредієнти:
- 1 курка (1,5-2 кг)
- 3 л води
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 корінь селери
- 1 пучок петрушки
- 2 лаврових листки
- 10 горошин чорного перцю
- Сіль за смаком
Приготування:
- Ретельно промийте курку, видаліть залишки пір'я та плівок.
- Залийте курку холодною водою.
- Доведіть бульйон до кипіння на повільному вогні.
- Ретельно зніміть піну, що утворюється на поверхні бульйону.
- Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть бульйон 1-1,5 години.
- Додайте в бульйон цілу цибулину, моркву, селера, петрушку, лавровий лист, перець горошком.
- Варіть бульйон ще 30-40 хвилин.
- Процідіть готовий бульйон через марлю.
- Додайте сіль за смаком.
А якщо ви любите гриби, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт крабового рулета.