Як зробити бульйон прозорим: одне просте правило, якого дотримувалися наші бабусі

Читать на русском
Автор
Курячий бульйон не лише дуже смачний, але й корисний  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 03 квітня 2024, 09:54
Курячий бульйон не лише дуже смачний, але й корисний (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами секретами приготування прозорого курячого бульйону.

Курячий бульйон – це не просто основа для супів, це справжня кулінарна симфонія, де ніжність курячого м'яса зливається з ароматом овочів та трав. Прозорий, золотистий, наваристий бульйон – це вічне джерело тепла та затишку, яке зігріває душу та тіло.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального курячого бульйону, який стане справжньою окрасою вашого столу. Про це пише Obozrevatel.

Секрети прозорого бульйону:

  • Вибір курки: Вибирайте домашню курку або свіже фермерське м'ясо.
  • Підготовка: Ретельно промийте курку, видаліть залишки пір'я та плівок.
  • Холодна вода: Залийте курку холодною водою.
  • Поступове нагрівання: Доведіть бульйон до кипіння на повільному вогні.
  • Зняття піни: Ретельно знімайте піну, що утворюється на поверхні бульйону.
  • Час приготування: Не кип'ятіть бульйон занадто довго, щоб він не втратив свій смак та аромат.
  • Овочі: Додайте в бульйон цілу цибулину, моркву, селера, петрушку.
  • Спеції: Додайте лавровий лист, перець горошком, сіль за смаком.
  • Проціджування: Процідіть готовий бульйон через марлю.

Інгредієнти:

  • 1 курка (1,5-2 кг)
  • 3 л води
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 корінь селери
  • 1 пучок петрушки
  • 2 лаврових листки
  • 10 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Ретельно промийте курку, видаліть залишки пір'я та плівок.
  2. Залийте курку холодною водою.
  3. Доведіть бульйон до кипіння на повільному вогні.
  4. Ретельно зніміть піну, що утворюється на поверхні бульйону.
  5. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть бульйон 1-1,5 години.
  6. Додайте в бульйон цілу цибулину, моркву, селера, петрушку, лавровий лист, перець горошком.
  7. Варіть бульйон ще 30-40 хвилин.
  8. Процідіть готовий бульйон через марлю.
  9. Додайте сіль за смаком.

А якщо ви любите гриби, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт крабового рулета.