Навіть дорогу каву можна зробити помиями: помилки, через які напій доводиться виливати

Читать на русском
Автор
Важливі помилки у приготуванні напою
Важливі помилки у приготуванні напою. Фото Freepik

Вони не дають вам пити смачну каву

Ми розповідали, що можна додати в каву, щоб збагатити смак напою. Тепер поговоримо про поширені помилки, які здатні навіть гарній каві надати смаку помиїв. Їх найчастіше припускаються під час заварювання.

Навіть не дуже дорогу можна заварити так, що вона здасться вам неймовірно смачною. Для цього потрібно лише дотримуватися кількох простих правил. Розповідаємо про них разом із порталом Pixelinform.

Неправильна температура води

Як крутий окріп, так і занадто холодна вода роблять каву гіркою або несмачною. Оптимальна температура для заварювання кави – від 90 до 96 градусів. Всі інше псує смак напою.

Низька якість сировини

Для ароматної та насиченої кави використовуйте свіжозмелені зерна, які правильно зберігалися. Перемелюйте зерна безпосередньо перед заварюванням — так вам вдасться зберегти справжній аромат кави. Зверніть увагу на помел: він має бути рівномірним.

Надлишок добавок

Якщо ви готуєте якісну каву, насолоджуйтесь її чистим смаком та ароматом без зайвих добавок. Гурмани не рекомендують додавати цукор, адже він може заглушити індивідуальні нотки кави.

Звісно, пити каву з цукром чи ні — це рішення кожної конкретної людини. Та ми розповідали, які продукти можуть замінити цукор в каві.