Заряджати смартфон у нічний час можна, але є два важливі нюанси

Читать на русском
Автор
6259
Дотримуйтесь правильної зарядки телефону вночі
Дотримуйтесь правильної зарядки телефону вночі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Ось що не можна робити під час заряджання сучасного мобільного телефону

Підзарядка мобільного пристрою під час сну для багатьох є "зручним" рішенням. Проте важливо дотримуватися простих правил, щоб уникнути перегріву улюбленого смартфона.

Якщо ви залишаєте свій смартфон із зарядкою в розетці на всю ніч, слід уникати того, щоб гаджет був під подушкою або розміщувати на ньому інші предмети. Про це пише pcmag.

Думка, що зарядки слід уникати у нічний час, є скоріше міфом. Сучасні телефони мають достатній рівень інтелекту та захисту, щоб запобігти можливим проблемам від перевантаження. Проте є кілька важливих моментів, про які варто пам’ятати.

  1. Коли заряд акумулятора досягає 100%, процес заряджання автоматично припиняється. Однак, якщо залишити пристрій підключеним до зарядного пристрою на ніч, він безперервно отримуватиме невелику кількість енергії, щоб підтримувати заряд на рівні 99%. Така практика може негативно зашкодити довговічності акумулятора.
  2. Існують деякі запобіжні заходи, які допоможуть уникнути перегріву пристрою. Наприклад, можна зняти чохол із телефону перед зарядкою на ніч. Важливо також уникати того, щоб класти на пристрій інші речі, такі як книги. Класти смартфон під подушку також не можна, оскільки це може призвести до перегріву.

Раніше ми писали про те, як дізнатися про "найненажерливіші" програми, що розряджають телефон. Потрібно дотримуватися простої інструкції.