Щоб не перейматися за святковим столом: які продукти необхідно купити до Великодня

Читать на русском
Автор
З цими порадами ви підготуєтеся до свята із задоволенням
З цими порадами ви підготуєтеся до свята із задоволенням. Фото СТБ

Ви підготуєтеся до свята заздалегідь і без метушні

Не за горами одне з найбільших християнських свят — Великдень. Саме час писати списки продуктів та потихеньку готуватися до свят.

Зазвичай страви для великоднього столу готуються майже весь Страсний тиждень: у четвер випікають паски, у суботу — фарбують крашанки та готують м’ясні, рибні та інші страви. Разом зі Shuba розповімо, якими продуктами потрібно запастись до свята.

Що потрібно купити до Великодня

Яйця – один із основних продуктів на свято. Їх додають у тісто або сирну масу для пасок, а також фарбують великодні яйця.

Перед походом у магазин варто підрахувати, скільки яєць може знадобитися. Рецепти пасок передбачають у середньому 5-10 яєць, а на фарбування може знадобитися ще десяток – залежно від кількості членів родини чи гостей.

Слід відразу подбати про фарби для великодніх яєць, натуральні барвники, декоративні наклейки, барвники і плівки. Для писанок можна купити воскові олівці чи фломастери.

Також вам будуть потрібні продукти для приготування великодньої випічки. Серед них – борошно. Зокрема, на одну велику паску йде близько 400-500 г, а на маленьку — 120-150 г. Якщо врахувати, що ви печете кілька паски та інші смаколики, краще брати не менше 2 кг борошна.

Крім борошна також знадобляться молочні продукти — молоко, вершкове масло, сметана, вершки. Також слід подбати про дріжджі, звичайний і ванільний цукор, сухофрукти, горіхи. У розрахунку на 2 кг борошна потрібно взяти 1 л молока, 400 г вершкового масла, 2 склянки цукру та 150 г свіжих дріжджів.

Часто до великодньої випічки для аромату або кольору додають спеції. Тому слід звернути увагу на ваніль, кардамон, мускатний горіх, корицю та шафран.

Не варто забувати й про глазур. Її можна купити у вигляді порошку або приготувати із цукрової пудри та додаткових інгредієнтів.

Звичайно, великодній стіл складно уявити без м’ясних та рибних страв. Тут все залежить від сімейних традицій та особистих уподобань: дехто запікає курку чи качку, дехто — фаршировану рибу. Також популярна на українських столах буженина, домашня ковбаса чи холодець.

Запасайтесь продуктами та готуйте улюблені страви до Великодня не поспішаючи. Гарного свята.