Смачний гарнір за 5 хвилин: рецепт запеченої броколі з часником

Читати російською
Автор

Запечена броколі дуже просто та легко готується.

Коли йдеться про здорове харчування, на перший план виходить чарівна броколі. Цей овоч, сповнений вітамінів та поживних речовин, а його приголомшливий аромат у поєднанні з часником перетворить звичайну страву на справжній гастрономічний витвір мистецтва. Тож приготуйтеся насолоджуватися розкішним смаком запеченої броколі з часником.

Для приготування знадобляться:

- 1 великий букет броколі (близько 500 г), розділений на суцвіття

- 4-5 зубчиків часнику, дрібно нарізаних

- 1/4 склянки оливкової олії

- 1 столова ложка лимонного соку

- 1/2 чайної ложки сушеного базиліку

- Сіль та свіжомелений перець — за смаком

- 1/4 склянки подрібненої петрушки для прикраси

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200°C.

2. Викладіть суцвіття броколі на деко, застелене пергаментним папером.

3. У невеликій мисочці змішайте нарізаний часник, оливкову олію, лимонний сік, базилік, сіль та перець.

4. Рівномірно полийте часниковою заправкою броколі, ретельно перемішайте руками, щоб покрити всі суцвіття.

5. Відправте в духовку та запікайте протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, доки броколі не стане м'якою, але ще хрусткою.

6. Наприкінці приготування посипте подрібненою петрушкою.

Ця смачна та ароматна страва є чудовим доповненням до будь-яких м'ясних, рибних страв. Крім того, запечену броколі можна подавати як самостійну закуску з ніжним йогуртовим соусом або з хрусткими гриссіні. Також варто спробувати додати гострого перцю чи лимонної цедри для додаткових нот у смаку.

Подавати страву можна з улюбленим соусом. Також ми розповідали, як приготувати смачний курячий рулет.