Смачний гарнір за 5 хвилин: рецепт запеченої броколі з часником

Читать на русском
Автор
Це не лише смачна, але й корисна страва  (зображення створено за допомогою ШІ)
Це не лише смачна, але й корисна страва (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Запечена броколі дуже просто та легко готується.

Коли йдеться про здорове харчування, на перший план виходить чарівна броколі. Цей овоч, сповнений вітамінів та поживних речовин, а його приголомшливий аромат у поєднанні з часником перетворить звичайну страву на справжній гастрономічний витвір мистецтва. Тож приготуйтеся насолоджуватися розкішним смаком запеченої броколі з часником.

Для приготування знадобляться:

- 1 великий букет броколі (близько 500 г), розділений на суцвіття

- 4-5 зубчиків часнику, дрібно нарізаних

- 1/4 склянки оливкової олії

- 1 столова ложка лимонного соку

- 1/2 чайної ложки сушеного базиліку

- Сіль та свіжомелений перець — за смаком

- 1/4 склянки подрібненої петрушки для прикраси

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200°C.

2. Викладіть суцвіття броколі на деко, застелене пергаментним папером.

3. У невеликій мисочці змішайте нарізаний часник, оливкову олію, лимонний сік, базилік, сіль та перець.

4. Рівномірно полийте часниковою заправкою броколі, ретельно перемішайте руками, щоб покрити всі суцвіття.

5. Відправте в духовку та запікайте протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, доки броколі не стане м'якою, але ще хрусткою.

6. Наприкінці приготування посипте подрібненою петрушкою.

Ця смачна та ароматна страва є чудовим доповненням до будь-яких м'ясних, рибних страв. Крім того, запечену броколі можна подавати як самостійну закуску з ніжним йогуртовим соусом або з хрусткими гриссіні. Також варто спробувати додати гострого перцю чи лимонної цедри для додаткових нот у смаку.

Подавати страву можна з улюбленим соусом. Також ми розповідали, як приготувати смачний курячий рулет.