Смачний гарнір за 5 хвилин: рецепт запеченої броколі з часником
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Запечена броколі дуже просто та легко готується.
Коли йдеться про здорове харчування, на перший план виходить чарівна броколі. Цей овоч, сповнений вітамінів та поживних речовин, а його приголомшливий аромат у поєднанні з часником перетворить звичайну страву на справжній гастрономічний витвір мистецтва. Тож приготуйтеся насолоджуватися розкішним смаком запеченої броколі з часником.
Для приготування знадобляться:
- 1 великий букет броколі (близько 500 г), розділений на суцвіття
- 4-5 зубчиків часнику, дрібно нарізаних
- 1/4 склянки оливкової олії
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1/2 чайної ложки сушеного базиліку
- Сіль та свіжомелений перець — за смаком
- 1/4 склянки подрібненої петрушки для прикраси
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 200°C.
2. Викладіть суцвіття броколі на деко, застелене пергаментним папером.
3. У невеликій мисочці змішайте нарізаний часник, оливкову олію, лимонний сік, базилік, сіль та перець.
4. Рівномірно полийте часниковою заправкою броколі, ретельно перемішайте руками, щоб покрити всі суцвіття.
5. Відправте в духовку та запікайте протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, доки броколі не стане м'якою, але ще хрусткою.
6. Наприкінці приготування посипте подрібненою петрушкою.
Ця смачна та ароматна страва є чудовим доповненням до будь-яких м'ясних, рибних страв. Крім того, запечену броколі можна подавати як самостійну закуску з ніжним йогуртовим соусом або з хрусткими гриссіні. Також варто спробувати додати гострого перцю чи лимонної цедри для додаткових нот у смаку.
Подавати страву можна з улюбленим соусом. Також ми розповідали, як приготувати смачний курячий рулет.