Готуйте одразу два: рецепт горіхового пісного кексу

Читати російською
Автор

Пісний кекс стане чудовим доповнення до чаю чи кави.

Піст – це не лише час для духовного очищення, але й можливість спробувати нові та цікаві рецепти. Пісний кекс – це чудова альтернатива традиційній випічці, адже він не містить продуктів тваринного походження. Також, радимо звернути увагу на кекс без молока та яєць.

Цей ароматний та пухкий кекс з додаванням волоських горіхів, який стане чудовим доповненням до чаю або кави. Про це пише 24 tv.ua.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 мл рослинного масла
  • 100 мл соєвого молока
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 100 г волоських горіхів
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 ванільний екстракт

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Змішайте в мисці борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль.
  3. В іншій мисці змішайте олію, соєве молоко, лимонний сік і ванільний екстракт.
  4. Додайте рідкі інгредієнти до сухих і добре перемішайте.
  5. Додайте подрібнені волоські горіхи і знову перемішайте.
  6. Викладіть тісто у форму для кексів, змащену олією.
  7. Випікайте кекс 40-45 хвилин, або до готовності.
  8. Готовий кекс вийміть з духовки і дайте йому охолонути.

Порада:

  • Замість волоських горіхів можна використовувати інші горіхи, наприклад, фундук або мигдаль.
  • До тіста можна додати родзинки, цукати або сухофрукти.
  • Для більш насиченого смаку кекс можна посипати цукровою пудрою.

Також ми розповідали, як приготувати на перекус хрумкі палички із ковбаси та кефіру. Радимо звернути увагу на рецепт торту із млинців.