Будете їсти вже наступного дня: як прискорити дозрівання авокадо
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Є дієві лайфхаки, які ефективно прискорять дозрівання авокадо.
Авокадо – смачний та корисний фрукт, який багатий на вітаміни та мікроелементи. Але іноді буває так, що нам потрібне стигле авокадо вже зараз, а воно тверде, як камінь.
Не біда! Існує декілька способів, які допоможуть вам прискорити дозрівання авокадо.
1. Паперовий пакет:
- Покладіть авокадо в паперовий пакет разом з яблуком або бананом.
- Етилен, який виділяють ці фрукти, прискорить дозрівання авокадо.
- Залиште пакет при кімнатній температурі на 1-2 дні.
2. Мікрохвильова піч:
- Проткніть авокадо виделкою з декількох сторін.
- Покладіть авокадо на тарілку і накрийте його паперовим рушником.
- Поставте авокадо в мікрохвильову піч на 30 секунд.
- Перевірте м'якість авокадо. Якщо воно ще тверде, повторіть процедуру.
3. Духовка:
- Розігрійте духовку до 90°C.
- Загорніть авокадо в пергаментний папір, потім в алюмінієву фольгу.
- Покладіть авокадо на деко і поставте в духовку на 10-15 хвилин.
- Перевірте м'якість авокадо. Якщо воно ще тверде, повторіть процедуру.
4. Рис:
- Покладіть авокадо в миску з сирим рисом.
- Рис вбирає вологу і виділяє етилен, що прискорить дозрівання авокадо.
- Залиште авокадо в рисі на 1-2 дні.
5. Сонячне світло:
- Покладіть авокадо на підвіконня на сонячне місце.
- Тепло і світло допоможуть авокадо швидше дозріти.
- Перевертайте авокадо протягом дня, щоб воно дозрівало рівномірно.
Порада:
Пам'ятайте: не всі авокадо дозрівають однаково.
Спробуйте кілька способів, щоб знайти той, який найкраще підходить для вас.
І не забудьте перевірити м'якість авокадо перед вживанням.
Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити добриво для рослин з яєчної шкарлупи. Крім того, ми писали, які овочі можна вирощувати взимку на підвіконні.