Корисні трюки для "закоханих": що робити з пересоленими котлетами

Читать на русском
Автор
Жодна котлета не полетить на смітник Новина оновлена 27 березня 2024, 11:21
Жодна котлета не полетить на смітник. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Вам не доведеться викидати страву

Ароматні соковиті котлети — чудова страва і до сімейних посиденьок, і до святкового столу. Однак іноді котлети пересолює навіть досвідчений кулінар.

Існує багато способів, завдяки яким вдасться реанімувати пересолене блюдо. Ними і поділимося разом із "Важно знать".

Як врятувати пересолені котлети

Один із найбільш щадних способів — використовувати замість сковорідки пароварку. Безумовно, котлети готуватимуться довше, зате випарюватиметься зайва сіль.

Якщо ж у фарші виявилася велика кількість солі, можна його промити. Для цього потрібно покласти м’ясо в сито та промити його кип’яченою водою. Проте слід враховувати, що промивання змиє як сіль, а й інші приправи.

Також під час виготовлення котлет можна додати інші інгредієнти. Наприклад, можна пропустити через м’ясорубку ще м’ясо та додати у фарш.

Фарш можна замінити замоченим у молоці білим хлібом – це не тільки усуне надлишок солі, але й зробить котлети ніжнішими. Замість хліба до котлет можна додати рис або манку.

Один із варіантів розв'язати проблему зайвої солі – додати до фаршу овочі. Як правило, це кабачок чи картопля. Такі котлети вийдуть пишними та соковитими.

Якщо надлишок солі вдалося виявити на фінальних етапах готування, пересолені котлети можна протушкувати в сметані. Як варіант — додати на сковорідку картоплю, залити водою і тушкувати до готовності.

Раніше ми розповідали про помилки з фаршем. Саме вони роблять нашу страву несмачною.