Дошкуляє постійна реклама на телефоні? Як її вимкнути в іграх та додатках раз і назавжди

Читать на русском
Автор
844
Телефон Новина оновлена 25 березня 2024, 08:27
Телефон. Фото Колаж "Телеграф"

Поради допоможуть знизити кількість рекламних банерів до мінімуму

Реклама в додатках та іграх на смартфоні – компроміс, з яким доводиться миритися, завантажуючи безкоштовну програму на телефон. Але рекламні інтеграції можна цілком легально відключити і для цього не потрібно нічого завантажувати чи встановлювати.

Ці інструкції підходять для смартфона на Android, але деякі з них підійдуть і для Apple-гаджетів. "Телеграф" спільно з виданням "УНІАН" розібрався, як назавжди прибрати рекламу.

Найпростіший спосіб, окрім придбання платної версії програми – увімкнути авіарежим. Рекламні блоки за замовчуванням вимагають попереднього завантаження з інтернету, тому, очевидно, що в разі відсутності мережі вони не будуть відображатися.

Увімкнення та вимкнення режиму польоту на телефоні залежить від моделі і операційної системи, але загалом, для більшості пристроїв це можна зробити наступним чином:

  • на Android: "Налаштування" → "Мережа та інтернет" → "режим польоту" → перемикніть цю опцію в положення"Увімкнено"
  • на iPhone: проведіть пальцем вниз від верхньої частини екрана → натисніть на іконку літака, щоб включити режим польоту.

Зверніть увагу, що при включеному авіарежимі ви також не зможете отримувати вхідні дзвінки, сповіщення або використовувати функції, які вимагають підключення до інтернету.

У Великобританії здійснюється суворий контроль за рекламою в додатках. Є навіть окреме відомство – Advertising Standards Authority (ASA) – яке регулює рекламний ринок. Тому в іграх для жителів Великобританії в більшості випадків рідше зустрічається рекламне сміття.

Треба зайти в налаштування смартфона, ставимо регіон "Великобританія" і перевіряємо самі. Це може розв'язати постійну проблему з рекламою на телефоні.

Також в Android-смартфонах 9.0 і пізніше з'явилася можливість налаштування персонального DNS-сервера, який буде обробляти весь вхідний трафік на ваш смартфон.

Один з таких DNS серверів – AdGuard DNS, який фільтрує небажаний трафік, в тому числі рекламу. Щоб його активувати, потрібно зайти в налаштування смартфона, вибрати опцію персонального DNS-сервера і вбити в рядок хост dns.adguard.com. Як результат, потік реклами знизиться або взагалі вичерпається.

Раніше "Телеграф" писав, як часто потрібно перезавантажувати телефон, щоб підтримувати нормальну роботу пристрою.