Чому вибухають акумулятори смартфонів: чотири причини, про які варто знати

Читать на русском
Автор
7189
Батарея телефону вибухає не просто так
Батарея телефону вибухає не просто так. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Чи знаєте ви, що телефон, який ви тримаєте у кишені, може вибухнути?

Вибух батареї в мобільному телефоні – це одна з основних побоювань користувачів. Тому важливо розуміти, що може призвести до займання акумулятора і як цього уникнути. На це впливає не лише намокання смартфона, а й ще 3 причини.

Чому вибухає батарея? Через коротке замикання в процесі заряджання або інших зовнішніх факторів один із компонентів акумулятора стає сильно нагрітим. Це викликає хімічну реакцію всередині нагрітої області, що призводить до виділення тепла та перегріву електроліту. В результаті цього пар, що виникає, може призвести до руйнування корпусу батареї, пише makeuseof.

Сучасні батареї в смартфонах є надійними пристроями, оскільки виробники постійно впроваджують нові технології безпеки. Однак за певних обставин може виникнути розрив батареї.

Чому вибухає батарея смартфона

  1. Падіння та пошкодження батареї. Це може призвести до зміни внутрішньої механічної або хімічної структури акумулятора. Пухлість, деформація або частий незрозумілий перегрів є тривожними сигналами, що вказують на необхідність негайного звернення до сервісного центру.
  2. Використання невідповідного зарядного пристрою. Уникайте використання акумулятора з видимими пошкодженнями, оскільки це може призвести до пошкодження як самого акумулятора, так і всього телефону.
  3. Намокання телефону. Літій спалахує і горить при контакті з водою або водяною парою. Акумулятори смартфонів зазвичай добре герметизовані, щоб запобігти таким контактам.
  4. Проколи батареї. Літій також реагує як з водою, так і з киснем, тому прокол літій-іонного акумулятора може спричинити реакцію, включаючи невелике виділення диму, неприємний запах або навіть вибух.

Раніше ми писали про те, як дізнатися про "найненажерливіші" програми, що розряджають телефон. Потрібно дотримуватися простої інструкції.