Випічка просто розтане у роті: такий кекс готується просто, з’їдається моментально

Читати російською
Автор

Рецепт спитає навіть вимоглива мама

Ароматна домашня випічка – це не лише смачно. Вона надає будинку відчуття затишку.

Сьогодні ми разом з "Філіжанкою каві" пропонуємо поласувати неймовірним кексом із родзинками та курагою. Вам просто треба змішати всі інгредієнти, відправити ненадовго в духовку і після ласувати приголомшливим результатом. Це чудова заміна покупним солодощам.

Як приготувати кекс з родзинками та курагою

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 120 г;
  • розтоплене вершкове масло — 30 г;
  • кефір – 250 мл;
  • пшеничне борошно – 300 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • родзинки – 50 г;
  • курага – 50 г.

Спосіб приготування:

  1. У ємність розбиваємо курячі яйця, додаємо цукор, розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо до однорідної суміші. Туди ж відправляємо кефір, знову перемішуємо.
  2. В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем, відправляємо в підготовлену яєчну масу. Перемішуємо до однорідності.
  3. У тісто відправляємо курагу та родзинки, все знову перемішуємо.
  4. Форму для кексу змащуємо вершковим маслом, посипаємо невеликою кількістю борошна та виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Ще дуже смачним виходить м’ясний курник. Спробуйте і переконайтеся самі.