Виходить, як у дорогому ресторані: незрівнянний мигдальний пиріг за 30 хвилин

Читати російською
Автор

Апетитно, швидко, просто

Існує чимало рецептів швидкої випічки, яка рятує, коли хочеться чогось смачного до чаю або можуть прийти гості. У таких випадках можна спекти пиріг з яблуками або звернути увагу на випічку зі смачною заливкою та мигдальними пелюстками.

Готувати такий пиріг нескладно, а на смак він виходить просто незрівнянним. Рецептом із нами поділилися на порталі "Готуємо вдома".

Як приготувати пиріг з мигдальними пелюстками

Інгредієнти:

Бісквіт

  • яйце — 4 шт.
  • манка — 50 г;
  • цукор — 50 г;
  • борошно — 100 г;

Заливання

  • молоко — 250 мл;
  • цукор — 50 г;
  • щіпка ваніліну;

Крем

  • молоко — 600 мл;
  • яйце — 2 шт.;
  • цукор — 70 г;
  • крохмаль кукурудзяний — 30 г;
  • щіпка ваніліну;
  • мигдальні пелюстки — 70 г;

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця з цукром до густої піни.
  2. До збитої маси додати манну крупу і просіяне борошно, акуратно перемішати лопаткою до однорідності.
  3. Вилити тісто у форму, змащену олією, розподілити по всій формі.
  4. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
  5. Тим часом приготувати заливку. Для цього в тепле молоко висипати цукор та ванілін, перемішати та відставити убік.
  6. Для крему в каструлю вбити яйця, висипати цукор, крохмаль і ванілін, перемішати до однорідності.
  7. Влити трохи молока, перемішати до однорідного стану, долити молоко, що залишилося, поставити каструлю на плиту.
  8. Варити крем, постійно помішуючи, до загустіння, готовий крем прибрати з плити.
  9. У готовому коржі зробити шпажкою багато отворів та залити заливкою. Коли заливка вбереться, вилити гарячий крем на пиріг і розподілити його по всій випічці.
  10. Присипати пиріг мигдальними пелюстками, дати пирогу охолонути та нарізати на шматочки.

Готовий пиріг подаємо з найсмачнішим чаєм і насолоджуємось. Близькі вас поцілують за таке чаювання.