Будуть пишно квітнути все літо: як і чим підгодувати троянди після зими

Читать на русском
Автор
656
З цими добривами ваші троянди будуть квітнути все літо Новина оновлена 21 березня 2024, 18:11
З цими добривами ваші троянди будуть квітнути все літо. Фото Freepik

Підказки від досвідчених садівників

Після зими кущі троянд можуть ослабнути, тому для пишного цвітіння в майбутньому рослини потрібно гарно удобрити навесні. "Телеграф" уже розповідав, як врятувати стебла троянд, що почорніли після зими, а сьогодні ділиться, які добрива потрібні кущам троянд навесні.

Є два типи добрив для троянд — покупні мінеральні та народні органічні, пише ТСН. Розбираємося, як правильно підживлювати кущі рослин навесні.

Чим підгодувати троянди навесні

Є мінеральні добрива, які можна придбати у садівницьких магазинах. Вносити їх потрібно в суху погоду, найкраще ввечері, такі добрива відмінно підійдуть для плетистих сортів троянд, коли вони вже випустять бутони. Перед застосуванням обов’язково читайте інструкцію на упаковці.

Мінеральні добрива для троянд

фосфорно-калійні – вони допоможуть трояндам утворювати більше бутонів та пишніше цвісти, такі добрива покращують імунітет рослин.

азотні — насичують кущі корисними речовинами і зміцнюють кореневу систему, відповідно троянди будуть цвісти яскравіше і пишніше.

сульфат калію — це добриво вносять наприкінці травня, воно допомагає запобігти хворобам троянд і захищає імунітет рослин.

гумат натрію — він є стимулятором росту, яким потрібно обприскувати стебла та листя троянд перед періодом цвітіння.

Народні органічні добрива

  • Перегній

Удобрити троянди навесні можна гноєм, що перепрів, таке добриво дуже сподобається трояндам. Проводити підживлення гноєм найкраще після весняної обрізки кущів, вносити його можна прямо в ґрунт під кущем.

  • Органічні відходи

Харчові (органічні) відходи можуть стати гарним добривом для троянд навесні. Для підживлення можна використовувати яєчну шкаралупу, чайні пакетики, бананові шкірки. Ці відходи допоможуть наситити кущі троянд кальцієм, магнієм, азотом, а ще вони відлякують комах та шкідників.

  • Попіл

Багатий на калій та фосфор попіл з деревини допоможе зміцнити кущі троянд та захистить від шкідників. А ще таке підживлення попереджає ураження кущів грибками. Все, що потрібно зробити — це розсипати попіл навколо куща троянди в сухий день. Також можна обробити кущі троянд настояним у воді попелом. Цей розчин розпорошують із пульверизатора прямо на кущі троянд.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим і як підгодувати півонії навесні. Буятимуть розкішними квітами.