Реанімуйте свій гаджет: що робити, коли дисплей телефону почав вигорати

Читать на русском
Автор
Телефон Новина оновлена 21 березня 2024, 09:25
Телефон. Фото Колаж "Телеграф"

Це зможе зробити кожен користувач

Телефони в сучасному світі стали незамінними помічниками. Але навіть самі дорогі пристрої можуть ламатись, серед них — вигорання дисплея. Проблема хоч і не критична, але має дуже неприємне явище.

Це може статись абсолютно в будь-який момент і з будь-яким смартфоном. "Телеграф" спільно з виданням "УНІАН" зібрав поради, як завадити вигоранню телефона. Є відразу чотири лайфхаки, які допоможуть врятувати екран.

Видання зазначає, що як правило, цій проблемі схильні смартфони з AMOLED-матрицею. Вони хоч і практично у всьому краще за IPS-альтернатив, але у них є істотний недолік – вигоряння.

  • Перша порада: хоча б раз на два тижні міняйте заставку. А ще краще використовуйте повністю чорні шпалери. Це допоможе рівномірно розподілити навантаження на екран і запобігти вигорянню.
  • Друга порада: активуйте повноекранний режим для найбільш популярних додатків. Статус-бар – панель екрана, яка найбільше схильна до вигорання. У повноекранному режимі годинник і іконки сповіщень вгорі екрану ховаються.
  • Третя порада: обмежте час роботи функції Always-On Display. Це зручна фіча, але вона теж може привести до вигорання екрана. До того ж з нею смартфон розряджається в 3-5 разів швидше.
  • Фінальний і найважливіший лайфхак: зменште яскравість дисплея. Висока яскравість може призвести до вигорання екрана. Простіше кажучи, чим яскравіше підсвічування, тим швидше вицвітають пікселі. Оптимальне значення – не більше 50%.

Раніше "Телеграф" писав, які головні помилки "вбивають" телефон. А також розповіли, як уберегти свій телефон та продовжити його службу.