Швидко та легко: як вивести жирні плями за допомогою сухого шампуню

Читать на русском
Автор
Забудьте про жирні плями
Забудьте про жирні плями. Фото freepik.com

Терти пляму не доведеться

Поставити жирну пляму на штанах, блузці або улюбленій сукні можна будь-якої миті. На жаль, навіть найкращий порошок іноді не може впоратися з такими забрудненнями.

Насправді ефективний засіб від жирних плям може перебувати в косметичці. Раніше ми розповідали, як вивести плями шоколаду з одягу. Тепер же поділимося лайфхаком, який позбавить жирних плям.

Як вивести жирну пляму сухим шампунем

Розпорошіть на пляму сухий шампунь і залиште на 5 хвилин. Потім киньте одяг у пральну машину. Після закінчення прання у вас буде абсолютно чиста річ без плям.

Сухий шампунь вбирає надлишки шкірного сала зі шкіри голови й так само справляється з жиром. Цей лайфхак також можна використовувати, коли ви пролили сік чи вино на скатертину чи килим.

Які ще є домашні засоби від плям

У деяких випадках видалити жирну пляму допоможе проста кухонна сіль. Діяти слід швидко, адже засохлі жирні плями видалити набагато складніше. Посипте сіллю місце, де з’явилося забруднення, і залиште на 15 хвилин. Після цього часу виперіть одяг.

Ще один домашній засіб від жирних плям – картопляний крохмаль. Просто додайте 1 столову ложку крохмалю в склянку води ¼ і ретельно перемішайте. Густу пасту нанесіть на пляму, акуратно розітріть щіткою і виперіть річ у машинці.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним способом прання тюлю. Виявляється, для відбілювання цієї тканини необхідно використовувати яєчну шкаралупу.