Прямо на підлозі: як швидко і дієво відмити килим

Читать на русском
Автор
Чистка килиму Новина оновлена 15 березня 2024, 09:51
Чистка килиму. Фото Canva

Є кілька простих засобів, які допоможуть

Чистка килимів — не найприємніше заняття, адже на них накопичується чимало бруду й пилу. Це негативно впливає на самопочуття, особливо на алергіків. Ми вже знаємо, чим відмити кухонну плитку, тепер дізнаймося, що робити для чистоти килима.

Як передає "Главред", відмити килими від бруду краще не хімією, а народними засобами. Це буде дешевше й не так шкідливо. Але насамперед килим варто ретельно почистити пилососом, щоб на ньому не було сміття й волосся.

Сода або оцет

Потрібно взяти 2 столові ложки харчової соди та 4 ложки будь-якого мийного засобу. Усе це розводимо в одному літрі води. Можна замість соди використати 8 ложок оцту. Тоді у воді мається утворитися піна, яку й наносимо на поверхню ганчіркою. Починаємо чистити килим жорсткою щіткою. Залишаємо на кілька хвилин для кращого ефекту. Все змиваємо водою. Однак, штучний ворс краще не чистити оцтом, бо може його пошкодити.

Господарське мило

Шматок мила слід натерти на терці й розмішати з 1 літром води. Для зручності розчин краще перелити в пульверизатор й розпилювати поступово на поверхню, особливо там, де бачите плями й бруд. Втираємо засіб у килим й залишаємо, поки не висохне. Тоді залишки збираємо пилососом. Найефективніше цей засіб подіє зі свіжими плямами.

Сода + оцет + пральний порошок

У місткість додайте 1 ложку соди, 1 ложку прального порошку або "Фейрі", 1 ложку оцту. Розчиняємо у 1 літрі теплої води. Оптимально наносити такий розчин з розпилювача та залишити на 10 хвилин. Після цього залишки прибираємо вологою губкою чи ганчіркою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко почистити пальто, аби не прати його. Спершу треба прибрати з нього ворсинки й пил, а тоді можна чистити. Є кілька ефективних засобів — аміак, сіль і чорний чай.