Як відіпрати сильно забруднені кухонні рушники: ефективний лайфхак

Читать на русском
Автор
Кухонні рушники сяятимуть чистотою Новина оновлена 18 березня 2024, 23:03
Кухонні рушники сяятимуть чистотою. Фото Freepik

Ми підкажемо, як без зайвих зусиль позбутися плям

Жир у процесі приготування їжі часто накопичується не тільки на кухонній витяжці, звідки його досить важко видалити, а й на ваших рушниках. Коли нові серветки стали жертвами жиру і плям, допоможуть кілька простих і ефективних способів.

Як випрати кухонні рушники від жиру та плям з олією — лайфхак

Насамперед видаліть з тканини великі забруднення. За потреби видаліть великі шматки їжі або інші забруднення.

Покрокова інструкція:

  • Варіант №1. Розведіть в одному літрі теплої води чверть склянки харчової соди та половину склянки білого оцту. Ви можете зробити це в раковині, заткнувши її пробкою, або наповнивши відповідну за розміром миску. Щоб забруднення розм’якшилися, потрібно помістити рушники у цей розчин та залишити їх у ньому на кілька годин.
  • Варіант №2. Також ви можете застосувати звичайний засіб для посуду. Нанесіть його на плями, утріть і залиште до висихання, щоб пом’якшити забруднення. Миючий засіб убереться і почне діяти на плями.

Після попередньої обробки забруднених ділянок покладіть рушники у пральну машину. Додайте стандартну кількість миючого засобу та запустіть прання за максимально допустимої температури для даного типу тканини. Після прання висушіть на сонці або в сушильній машині. Пам’ятайте про регулярне прання рушників, щоб підтримувати гігієну на вашій кухні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно мити підлогу. При цьому способі на них не залишається жодних розлучень.