Пиво, грейпфрут та кориця: як вони допоможуть від шкідників в саду (відео)

Читати російською
Автор

Щоб спіймати слимаків потрібна пивна пастка

Шкідники в саду можуть додати неприємностей, тож від них варто вчасно позбутися. Слимаків та равликів можна побороти кількома методами, але є й вельми оригінальні.

Портал Lawntroopers радить використовувати для цього грейпфрут або пиво. Грейпфрути потрібно розрізати навпіл і переверніть їх догори дном поруч із рослинами. З пивом ситуація трохи складніша — потрібно зробити справжню пивну пастку.

Для цього потрібно налити пиво в ємність і закопати її нижче рівня грунту. Равлики та слимаки будуть падати в контейнер, тому що їх приваблює запах. Пивну пастку можна зробити зі старої пластикової пляшки. Для цього її особливим чином обрізають та прикопують. Альтернативо може бути звичайний пластиковий стакан, також заглиблений у землю.

Для профілактики різних захворювань та для відлякування шкідників, цей портал також рекомендує використовувати корицю. Її радять посипати в ґрунт заради її протигрибкових властивостей.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що на початку весни від шкідників оприскують дерева. Робити це потрібно в певний час, починаючи з перших днів тепла.