Вийде в сто разів смачніше за покупні торти: один інгредієнт зробить яблучний пиріг незабутнім

Читати російською
Автор

Відмінний спосіб забути про покупні солодощі

Шарлотка та різноманітні яблучні пироги люблять практично всі. Їхніх рецептів неймовірна безліч, і напевно у кожного є свій коханий.

Однак якщо звичні пироги набридли, можна урізноманітнити смак випічки одним інгредієнтом. Today рекомендує додати при приготуванні один інгредієнт — згущене молоко. Саме воно додасть улюбленій випічці нових смакових ноток.

Як приготувати яблучний пиріг зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • яблука — 4 — 5 шт.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • цукор – 100 г;
  • борошно — 160 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода — 1/2 ч. л.;
  • оцет – 1 ст. л.
  • сіль — щіпка;
  • згущене молоко — 1 банка.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками близько 1 см.
  2. Помішуючи, обсмажуємо яблука на сухій сковороді до золотистої скоринки. Після цього додаємо цукор і смажимо, поки цукор не розтопиться. Додаємо в сковороду вершкове масло та обсмажуємо до утворення гарної карамелі, потім перекладаємо у форму для випікання.
  3. Для приготування тіста вінчиком змішуємо згущене молоко та яйце. Туди ж додаємо щіпку солі та погашену оцтом соду, все ретельно перемішуємо.
  4. В отриману масу додаємо борошно, замішуємо тісто консистенції сметани та заливаємо ним яблука.
  5. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Після даємо випічці трохи охолонути, перевертаємо на тарілку, знімаємо форму та подаємо до столу.

Найкраще подавати такий яблучний пиріг з улюбленим напоєм. Смачного.