Якщо звичайне олів’є вже набридло, приготуйте його в лаваші: близькі з’їдять все до останнього шматочка

Читати російською
Автор

За цим рецептом бігатимуть усі гості

Ситний салат олів’є – класика, без якої важко уявити наш стіл. Але що робити, якщо традиційний рецепт вже набрид?

Ми з "Ідеями для сніданку та вечері" пропонуємо подати олів’є у лаваші. Приготуйте класику по-новому — і цей рецепт стане хітом вашого столу. Ви пошкодуєте, що так раніше не готували.

Як приготувати салат олів’є в лаваші

Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 250 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • горошок консервований – 3 ст. л.;
  • огірок свіжий чи маринований – 1–2 шт.;
  • майонез (сметана) – 2 – 3 ст. л.;
  • лаваш — 1 — 2 шт.;
  • зелень для прикраси – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та моркву відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистити та нарізати дрібними кубиками.
  2. Курячі яйця відварюємо круто, також даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо такими самими кубиками.
  3. Так само нарізаємо варену ковбасу та огірок. З консервованого горошку зливаємо рідину.
  4. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом та ретельно перемішуємо.
  5. На лист лаваша викладаємо кілька столових ложок салату, повертаємо краї з трьох сторін і закріплюємо пером цибулі або часнику, щоб вийшов мішечок.

Якщо немає часу готувати, пропонуємо рецепт олів’є нашвидкуруч. Виходить так само смачно, але ви точно не втомитеся при приготуванні.