Українки, бережіться: найпоширеніші схеми обману

Читать на русском
Автор
2975
Шахрайство - це не лише про телефонні дзвінки (фото створене з допомогою ШІ) Новина оновлена 12 березня 2024, 15:40
Шахрайство - це не лише про телефонні дзвінки (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Дізнайтеся як шахраї обманюють жінок

На жаль, в нашій країні багато жінок стають жертвами різноманітних шахрайських схем. Злочинці ретельно вивчають психологію та вразливі місця жінок, щоб потім цинічно цим скористатися.

Вони граються на емоціях, довірі та мріях своїх жертв задля наживи, інформує портал gsminfo. Розглянемо детальніше найбільш поширені методи обману.

1. Шахрайство на сайтах знайомств

Злочинці створюють фейкові профілі на сайтах знайомств, видаючи себе за успішних та заможних іноземців, які шукають кохання та стосунків. Вони ретельно вибудовують розмови, діляться начебто особистими історіями, присилають підроблені світлини та відео. Після декількох місяців спілкування шахраї просять жертву переказати їм гроші начебто для термінових потреб чи дорогих подарунків. Після переказу грошей вони зникають.

2. Фінансові піраміди

Під виглядом перспективних інвестиційних проєктів шахраї залучають жінок до фінансових пірамід. Спочатку жертви отримують невеликі виплати, щоб викликати довіру та заохотити залучити до схеми своїх родичів та знайомих. Але рано чи пізно піраміда обвалюється, а людям залишаються лише збитки.

3. Підробне працевлаштування

Шахраї заманюють жінок привабливими вакансіями за кордоном, які обіцяють високу зарплату та гідні умови праці. На жаль, за цими оголошеннями часто криється не працевлаштування.

4. Ворожіння та окультні послуги

Шахраї, які видають себе за екстрасенсів, чаклунів чи цілителів, спекулюють на самотності, нещасті та проблемах довірливих жінок. Вони обіцяють позбавити негараздів, зняти прокляття чи привернути кохану людину, але натомість просто витягують гроші.

5. Фіктивні конкурси та лотереї

Жінкам телефонують чи пишуть із повідомленнями про начебто виграш великої суми грошей в конкурсі або лотереї. Аби отримати нібито виграш, від них вимагають заплатити різноманітні "податки", "збори" чи перереєструвати виграш. Звісно, після сплати цих коштів жодного виграшу жертви не отримують.

Щоб захистити себе, завжди критично ставтеся до будь-яких пропозицій заробітку легких грошей, особливо від незнайомців. Перевіряйте інформацію, не поспішайте довіряти та переказувати гроші. Краще проконсультуватися з родиною, друзями чи правоохоронцями, якщо є сумніви. Пильність та обачність — надійний захист від шахраїв!

Раніше "Телеграф" розповідав, про те як дізнатися, що ваш телефон прослуховують. Окрім цього, вас може зацікавити порада як почистити кеш у Viber за хвилину.