Залишилось непоміченим: режисер фільму "20 днів у Маріуполі" з'явився на "Оскарі" у символічному костюмі

Читать на русском
Автор
Мстислав Чернов обрав незвичний костюм на "Оскар" Новина оновлена 12 березня 2024, 12:16
Мстислав Чернов обрав незвичний костюм на "Оскар". Фото Getty Images

Костюм мав одну цікаву деталь

Режисер Мстислав Чернов, який виграв "Оскар" за найкращий документальний фільм, постав на кінопремії в особливому образі. Він одягнув костюм українського бренду Indposhiv, який вперше обрали на престижну кінопремію.

На червону доріжку Чернов вийшов у чорному костюмі — сорочці, краватці, піджаку, штанах і чорних шкіряних черевиках. Особливість цього образу у тому, що на синій підкладці піджаку написано жовтим кольором "Свобода". Утім, ця деталь залишилась непомітною для публіки. Про цей момент розповіли представники бренду Indposhiv у інстаграмі.

Піджак Мстислава Чернова

Відомо, що у стрічці "20 днів у Маріуполі" йдеться про початок окупації міста та жахливі злочини росіян. У фільмі показано бомбардування Росією житлових будинків, масові поховання загиблих і гуманітарну катастрофу. Команда на чолі з Черновим були останніми журналістами в місті. Саме вони фільмували страшні злочини країни-агресорки.

Раніше "Телеграф" розповідав, що "20 днів у Маріуполі" не був першим фільмом, відзначеним "Оскаром". Престижну кінопремію у 2006 році отримувала українська компанія "Фільмотехнік", що займається розробкою, виробництвом та прокатом операторської техніки для кіно й телебачення. За допомогою апаратури кінокомпанії знімали такі стрічки, як "Титанік", "Казанова", "Герой", "Дванадцять друзів Оушена", "Король Артур".