"20 днів у Маріуполі": де можна подивитися перший український фільм, нагороджений "Оскаром" (відео)

Читать на русском
Автор
3669
Фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар"
Фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар". Фото www.youtube.com

"20 днів у Маріуполі" переміг у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм"

Сьогодні вночі, 11 березня, стало відомо, що фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар". У глядачів є можливість переглянути першу українську кінострічку, яка отримала найпрестижнішу нагороду в кінематографі.

Про що фільм "20 днів у Маріуполі"

Фільм Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки та Василіси Степаненко унікальний, адже знятий на камери телефонів журналістів, які перебували у Маріуполі в березні-лютому 2022, і змогли зафільмувати жахи російського вторгнення на Україну. На журналістів полювали російські військові, однак вони змогли виїхати з міста по зеленому коридору. Фільм описує облогу ворожими війська Маріуполя в перші тижні кровопролитної війни.

Де можна подивитися "20 днів у Маріуполі"

На популярних стрімінгових платформах фільм поки недоступний. Однак 3 місяці тому невідомий користувач YouTube опублікував його на своєму каналі. Також є чеська версія кінострічки.

Нагадаємо, що "20 днів у Маріуполі" здобув перемогу в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм". Попередньо кінострічка була нагороджена премією BAFTA та премією Гільдії режисерів США. Також відомо, що фільм отримав ще понад 10 нагород.

Раніше "Телеграф" ділився повним переліком переможців у всіх номінаціях "Оскар 2024". Дізнайтеся, хто отримав золоту статуетку.