Героїні, які надихають: топ фільмів про сильних жінок, які варто подивитися 8 березня

Читать на русском
Автор
Кадр з фыльму "Джой" Новина оновлена 08 березня 2024, 17:14
Кадр з фыльму "Джой". Фото Телеграф

Ми підкажемо, які фільми варто подивитись на 8 березня.

На відміну від нашої добірки "фільмів про супержінок" героїні цих кінокартин не мають суперсил, але мають достатньо сміливості та віри в себе, аби змінювати світ навколо.

Кінематограф давно перестав бути лише гламурною вітриною для демонстрації красивих акторок. Сучасні фільми порушують важливі теми жіночої свободи, рівноправ'я, сексуальності, кар'єри та материнства. Ці стрічки відображають широкий спектр життєвих історій героїнь з різних країн, професій та соціальних верств. Про це пише ТСН.

Джой

"Джой" розповідає про звичайну матір-одиначку, яка, долаючи труднощі, зуміла реалізувати свою мрію та винайти революційну самовижимальну швабру.

Джой

Фріда

"Фріда" висвітлює непросте життя іконічної мексиканської художниці Фріди Кало.

Фріда

Квітка пустелі

Фільм "Квітка пустелі" базується на автобіографічній книзі супермоделі Варіс Дірі, яка стала голосом проти жіночого обрізання. "Дика" розповідає про Шеріл Стрейд, що подолала важкий життєвий шлях під час самотньої 1770-кілометрової мандрівки. У стрічці "Ділова дівчина" демонструється, як розумна і амбітна героїня долає перепони на шляху до успішної кар'єри.

Квітка пустелі

Перспективна дівчина

Трилер "Перспективна дівчина" висвітлює історію загадкової Кассандри, яка нещадно мститься чоловікам за свою трагедію.

Перспективна дівчина

За статевою ознакою

"За статевою ознакою" розкриває боротьбу Рут Гінзбург проти гендерної дискримінації на шляху до Верховного суду США.

За статевою ознакою

Крихітка на мільйон доларів

Оскароносний фільм "Крихітка на мільйон доларів" надихає історією боксерки Меґґі Фіцджеральд, що подолала всі виклики долі.

Крихітка на мільйон доларів

Усмішка Мони Лізи та Залізна леді

Стрічки "Усмішка Мони Лізи" та "Залізна леді" розповідають про жінок, які зламали гендерні стереотипи та стали рушійними силами феміністичного руху та політичних змін.

Усмішка Мони Лізи
Залізна леді

Коко до Шанель

Врешті, "Коко до Шанель" занурює в драматичне життя легендарної модельєрки Коко Шанель до того, як вона здобула світову славу.

Коко до Шанель

Кожен із цих фільмів демонструє силу, інтелект та рішучість неймовірних жінок, які змінили хід історії і надихнули мільйони інших йти за своєю мрією.

Раніше "Телеграф" робив підбірку біографічних фільмів, які змушують співчувати зіркам. Окрім цього, вас може зацікавити підбірка фільмів, які запалять вашу душу.