Томатне морозиво, і не тільки: 4 дивні радянські продукти, яких зараз немає

Читать на русском
Автор
1067
Універсам у СРСР Новина оновлена 06 березня 2024, 15:12
Універсам у СРСР. Фото uain.press

Радянські діти їли такі "ласощі", на які їх сьогоднішні однолітки навіть не подивляться. Крім того, в СРСР були продукти, яких сьогодні просто не існує.

"Телеграф" розповідає про популярні в Союзі продукти, які можуть здивувати сучасну людину. При всій кількості вибору зараз таких немає, але це й на краще.

Кава та какао у брикетах

Кава в СРСР була дефіцитом, у продажу були різні її замінники. Також продавався так званий "молочний концентрат" — порційний брикет, який для приготування напою треба було залити гарячою водою. Він мав різновиди — з какао та з кавою. Діти їли його сухим, як ласощі.

Фруктовий грузинський чай у брикетах

Також у радянських магазинах продавався плитковий чай у брикетах. Популярним був пресований листовий грузинський чорний чай зі шматочками фруктів. Був і звичайний плитковий чай, смак якого залишав бажати кращого.

Паста "Океан"

На початку 1970-х на полицях магазинів з’явилася паста з арктичного криля. Однак вона не мала великої популярності, люди з настороженістю ставилися до незрозумілого продукту. Восени 1972 року в ресторані "Океан" на ВДНГ провели масштабну дегустацію пасти з криля, після чого продажі зросли.

Томатне морозиво

У Радянські часи був ще один дивний продукт — морозиво з помідорів. До його складу входила заморожена основа, томатна паста та агар-агар. Випускалося таке морозиво у вафельних стаканчиках. Через дивний склад воно теж не було особливо популярним, його любили лише одиниці.

Раніше "Телеграф" розповідав, які продукти СРСР вкрав у "ненависного Заходу". Серед них чимало тих, які заведено вважати "споконвічно радянськими".