Топ-5 фільмів з фіналом, який вас шокує: несподіванки, від яких мурахи по шкірі

Читать на русском
Автор
685
Кадр із фільму "Ефект метелика"
Кадр із фільму "Ефект метелика". Фото greatnetwork.com

Відчуйте себе детективом та спробуйте вгадати фінал

Любите гострі відчуття та несподівані повороти сюжету? Тоді ця стаття для вас! Ми зібрали 5 неймовірних фільмів, де розгадка тримається в таємниці до самого кінця, а фінал змусить вас здригнутися від несподіванки. Забудьте про всі здогадки, адже ці історії не піддаються передбаченню.

Екзамен (2009)

IMDb: 6.8

Одна таємнича й впливова компанія проводить відбір на вакантну посаду. До фінального етапу співбесіди дійшли лише вісім кандидатів. В кімнаті без вікон наглядач дає їм вісімдесят хвилин, щоб відповісти на одне просте запитання. Він формулює три правила, які вони повинні дотримуватися, в іншому випадку їх дискваліфікують: не розмовляти з ним або з охоронцем біля дверей, та не залишати кімнату. Коли кандидати відкривають аркуші із запитаннями, виявляється, що вони абсолютно порожні. Один із кандидатів вирішує щось написати на аркуші, але його відразу ж виганяють.

Екзамен (2009)

Сім душ (2008)

IMDb: 7.6

Вчинивши ДТП, у результаті якого загинули сім пішоходів, включаючи свою дружину, Тім Томас вирішує виправдати свою провину через самопожертву – виступивши біологічним донором для семерих людей, які терміново потребують пересадки органів. Все йде за планом, поки головний герой не закохується в одного з кандидатів – дівчину, яка смертельно хвора і потребує його допомоги.

Сім душ (2008)

Ефект метелика (2004)

IMDb: 7.6

З глибокого дитинства головний герой фільму, Еван, страждав від короткочасних втрат пам'яті. Психіатр, якого він відвідував, порадив йому вести щоденник і записувати туди всі події. Одного разу, через багато років, коли Еван став дорослим, він натрапляє на старі щоденники і вирішує їх перечитати. Поступово переглядаючи їх, хлопець починає усвідомлювати, що спонтанні "візії", що його відвідують, це не просто згадки. Виявляється, що він здатен переміщатися в часі і змінювати події у минулому. Проте кожен його спроба щось виправити призводить до непередбачуваних наслідків, і нова реальність часто виявляється навіть гіршою за попередню.

Ефект метелика (2004)

Ідеальне вбивство / Досконале вбивство (1998)

IMDb: 6.6

Розповідь про успішного підприємця Стівена Тейлора, який останнім часом мав неприємності в бізнесі і знаходився на межі банкрутства. Останньою краплею стала інформація про те, що його дружина Емілі, багата леді, була невірна, а її коханцем виявився Девід — як виявиться, шахрай з численними випадками шахрайства та в'язень у своєму минулому. Після збору доказів Стівен вирішує влаштувати зустріч з Девідом і пропонує йому плату за вбивство своєї дружини.

Ідеальне вбивство / Досконале вбивство (1998)

Ключ від усіх дверей (2005)

IMDb: 6.5

Керолайн, 25-річна працівниця хоспісу, що дбає про старших і хворих, знаходить нову роботу в Луїзіані, де їй доручено доглядати за Беном, потерпілим від інсульту, який втратив здатність рухатися і говорити. Під час догляду за хворим, вона починає помічати, що в будинку Бена царить моторошна атмосфера. Випадково потрапивши до секретної кімнати на горищі, вона виявляє повноцінне шаманське обладнання: кров, волосся, кістки та заклинання. Порівнявши факти і розуміючи, що напад на Бена стався саме на горищі, Керолайн вирішує розкрити страшні таємниці будинку, щоб врятувати свого підопічного.

Ключ від усіх дверей (2005)

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 5 зимових хорорів, від яких замерзне кров у жилах. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів жахів, які назавжди залишаться в голові.