До останньої секунди: топ-5 детективів, які не відпустять до самого фіналу

Читать на русском
Автор
1037
Кадр із фільму "Пам’ятай"
Кадр із фільму "Пам’ятай". Фото mubi.com

Найкращі детективи, розгадки яких ви дізнаєтесь лише в фіналі

Детективні фільми завжди приваблювали глядачів своєю загадковістю та непередбачуваністю сюжету. Адже немає нічого цікавішого, ніж спостерігати за розгортанням таємниці, намагатися розгадати її разом з головними героями і переживати за розв'язку до самого фіналу.

У цьому оглядіми пропонуємо підбірку із 5 детективних стрічок, відібрані порталом vsviti котрі гарантовано триматимуть вас у напрузі від першої до останньої хвилини.

Число 23 (2007)

IMDb: 6,4

Волтер Сперроу, працівник служби з рятівництва безпритульних тварин, на свій день народження отримує від дружини у подарунок роман "Число 23", де розповідається трагічна історія детектива Фінгерлінга. Захопившись читанням, він починає помічати жахливу точність паралелей між головним героєм книги і собою. Волтер починають снитися кошмари, де він вбиває свою дружину, і не може позбутися відчуття, що йому доведеться діяти так само, як літературному персонажу. Щоб уникнути психічного занурення, він має намір розгадати таємницю числа 23 і відшукати людину, яка написала цей роман.

Число 23 (2007)

Пам’ятай (2000)

IMDb: 8,4

Головний персонаж фільму Леонард Шелбі, людина з вишуканим смаком у виборі одягу та автомобіля, проте він віддає перевагу скромним готелям. Його стиль життя відображає його основну мету — помста. Він присвятив своє життя пошуку вбивців своєї дружини, але його амнезія гальмує його зусилля. Після черепно-мозкової травми Леонард зазнає рідкої форми амнезії, яка стирає його пам'ять кожні десять хвилин, залишаючи незмінними лише події до вбивства його дружини.

Пам’ятай (2000)

Полонянки (2013)

IMDb: 8,1

У провінційному містечку Пенсільванії, на святкуванні Дня Подяки, сусіди і друзі Доверів і Бірчів зібралися разом, але радість швидко перетворилася на жах, коли дві молодші доньки обох родин раптово зникли. Минуло багато часу, але дівчатка не повертаються, і стає очевидним, що їх викрали. Попри зусилля поліції, щоб знайти їх, дівчат так і не знайшли. Тоді Келлер Довер, батько однієї з дівчат, вирішує взяти правосуддя у свої руки.

Полонянки (2013)

Перш ніж я засну (2013)

IMDb: 6,3

Головна героїня, Крістін Лукас, пережила жахливу трагедію, внаслідок якої втратила пам'ять. Протягом двадцяти років щодня вона прокидається, вважаючи себе двадцятирічною дівчиною, тоді як насправді їй сорок років, і в неї є дитина. Щодня вона намагається згадати що-небудь із свого минулого життя, але лікарі нічим не можуть їй допомогти.

Перш ніж я засну (2013)

Прощавай, крихітко, прощавай (2007)

IMDb: 7,6

Екранізація однойменного роману Денніса Ліхейна розповідає про загадкове зникнення чотирирічної Аманди МакКріді у передмісті Бостона. Тітка дівчинки звертається за допомогою до двох приватних детективів, Патріка Кензі і Анджели Дженнаро, оскільки поліція не здатна знайти сліди. На початку детективи не поспішають взятися за цю безнадійну справу, але нові обставини змушують їх ризикнути не тільки професійною репутацією, а й власним життям.

Прощавай, крихітко, прощавай (2007)

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 5 зимових хорорів, від яких замерзне кров у жилах. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів жахів, які назавжди залишаться в голові.