Найоригінальніші фільми жахів: топ-7 сюжетів, що налякають до дрижаків і змусять задуматися

Читать на русском
Автор
57876
Кадр із фільму "Пастка (2017)" Новина оновлена 21 лютого 2024, 17:48
Кадр із фільму "Пастка (2017)". Фото vox.com

Зануртеся у вир жаху

Жанр жахів протягом багатьох років захоплює глядачів, пропонуючи їм гострі відчуття та емоції. Проте, у гонитві за монстрами, скримерами та спецефектами, часом важко знайти оригінальний фільм, який дійсно лякає та змушує задуматися. Ця стаття досліджує кращі зразки оригінальних фільмів жахів, які отримали високі оцінки на IMDb. Ці картини лякають не монстрами, а психологічною напругою, атмосферою, глибинними питаннями та несподіваними поворотами сюжету.

Реінкарнація / Спадковість (2018)

IMDb: 7.3

Фільм розповідає про родину, яка стикається з моторошними секретами після смерті бабусі.

Реінкарнація / Спадковість (2018)

Пастка (2017)

IMDb: 7.8

Молодий афроамериканець приїжджає на вихідні до батьків своєї білої подруги, де його занепокоєння щодо того, як вони його приймуть, врешті-решт досягає точки кипіння.

Пастка (2017)

Відьма (2015)

IMDb: 7.0

В Новій Англії, у 1630-х роках, Вільям і Кетрін з п'ятьма дітьми проживають на віддаленій фермі, що знаходиться серед старовинного лісу. Родина починає розпадатися під дією невідомого лиха: їх новонароджений син таємничо зникає, а їхня дочка потрапляє під підозру у чаклунстві.

Відьма (2015)

Анігіляція (2018)

IMDb: 6.8

Біолог підписується на небезпечну секретну експедицію в таємничу зону, де не діють закони природи.

Анігіляція (2018)

Опинись в моїй шкірі (2013)

IMDb: 6.3

По дорогах блукає приваблива дама, мовчазно спостерігаючи за життям місцевих мешканців. Ніхто не підозрює, що за її грацією і загадковістю стоїть надприродна істота, яка вивчає людське існування і вдається до полювання на представників сильної статі.

Опинись в моїй шкірі (2013)

Хижа в лісі (2011)

IMDb: 7.0

П'ятеро друзів з коледжу вирушають до віддаленої хатини, щоб відпочити, але все йде не так, як планувалося, коли їх починають вбивати. Незабаром вони виявляють, що в хатині є щось більше, ніж здається.

Хижа в лісі (2011)

Час (2021)

IMDb: 5.8

Відпочиваючи сім'я виявляє, що відокремлений пляж, де вони відпочивають кілька годин, якимось чином змушує їх стрімко старіти, перетворюючи все їхнє життя на один день.

Час (2021)

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 5 зимових хорорів, від яких замерзне кров у жилах. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів жахів, які назавжди залишаться в голові.