Тане у роті: рецепт ніжного вершкового пюре

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, як приготувати ніжне картопляне пюре.

Вершкове картопляне пюре – це класичний гарнір, який улюблять і дорослі, і діти. Ніжне, пухнасте, ароматне пюре чудово поєднується з м'ясом, рибою, овочами та зеленню. Нюанс в тому, що багато що залежить від сорту картоплі — якщо вона не смачна, то і пюре вийде таким же.

Правильно приготоване пюре має вершкову структуру і приємний жовтий відтінок. Готувати його просто, але важливо знати про деякі хитрощі. Про це пише Уніан.

Приготувати ідеальне пюре не так складно, як здається. Ось кілька секретів:

1. Вибір картоплі:

  • Вибирайте картоплю з високим вмістом крохмалю, таких як сорти "Романо", "Слов'янка" або "Синьоочка".
  • Картопля з низьким вмістом крохмалю розвариться, але не дасть бажаної пухкої консистенції.

2. Варіння:

  • Очистіть картоплю і наріжте її кубиками однакового розміру.
  • Залийте картоплю холодною водою і доведіть до кипіння.
  • Зменшіть вогонь і варіть до готовності, приблизно 15-20 хвилин.
  • Не переварюйте картоплю, інакше пюре буде клейким.

3. Зливання води:

  • Злийте воду з каструлі з картоплею, але залиште трохи на дні.
  • Це допоможе зробити пюре більш пухким.

4. Подрібнення:

  • Розімніть картоплю товкачем або пропустіть через прес.
  • Не використовуйте блендер, інакше пюре стане клейким.

5. Додавання вершків та масла:

  • Додайте до картоплі гарячі вершки та вершкове масло.
  • Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.

6. Смак:

  • Додайте за смаком сіль, перець та мускатний горіх.
  • Можна також додати зелень, часник або інші спеції.

7. Подавання:

  • Подавайте пюре гарячим.
  • За бажанням, можна прикрасити його зеленню або тертим сиром.

Порада:

  • Для більш вершкового смаку використовуйте домашні вершки.
  • Якщо пюре вийшло занадто густим, додайте трохи гарячого молока.
  • Не готуйте пюре заздалегідь, інакше воно втратить свою пухнасту консистенцію.

Приготуйте це ніжне й ароматне пюре, і воно стане вашим улюбленим гарніром!

Слідуючи цим порадам, ви зможете приготувати ніжне та повітряне картопляне пюре. Також картоплю можна варити взагалі не у воді. Ми розповідали про такий метод приготування. Подаємо картопляне пюре з віденським шніцелем та улюбленим салатом. У вас вийде ідеальна вечеря.