Могли скоріше налякати: 5 страшних дитячих іграшок з СРСР (фото)

Читать на русском
Автор
3815
Радянські іграшки
Радянські іграшки. Фото Відкриті джерела

Більшість з них були дуже популярні

У радянські часи було багато дивних речей, які зараз викликають обурення та багато питань. До них можна віднести й деякі дитячі іграшки, що скоріше могли налякати, ніж розвеселити.

"Телеграф" підготував для вас підбірку дивакуватих та подекуди страшних іграшок з СРСР. Дефіцит дефіцитом, але дітям таке краще було не показувати.

Дивні звірі

Дивакуватий заєць
Дивакуватий заєць

Іграшки у вигляді тваринок в одязі та ще й з людською зачіскою зараз викликають питання. Чи то дітям намагалися таким чином розвивати фантазію, чи ліпили з того, що було. Наприклад, заєць у жовтих тонах з почервоніннями на чолі та щоках, очі якого не назвеш доброзичливими.

Лялька Куклачова

Лялька Куклачова
Лялька Куклачова

Ця іграшка більше схожа на персонажа з фільму жахів, ніж на милу ляльку. Скуйовджене волосся на пару з дивними рисами обличчя викликає не надто приємні відчуття.

Голі іграшки

Гола лялька
Гола лялька

Такі дивакуваті іграшки з ПВХ користувались у часи СРСР неабиякою популярністю. Проте до них є низка питань, адже персонажі популярних казок (Незнайка, Буратіно та Чипполіно) та проста дівчинка продавалися без одягу.

Гола лялька у чоботях
Гола лялька у чоботях

У деяких моделей було лише взуття та капелюхи.

Ляльки з величезними очима

Іграшка з величезними очима
Іграшка з величезними очима

Іграшки з великими очима на викоті не надто спонукають ними бавитися. Блакитноокий хлопчик з копною рудого волосся радше налякає і дорослого, і дитину.

Дівчинка з риб'ячими очима
Дівчинка з риб'ячими очима

Дівчинка з риб’ячими очима, певно йде у пару до хлопчика. Хоча вона трохи миліша, якщо не зважати на "погляд". До речі, таких красунь виготовляли на фабриці "8 березня".

Пупсик без зіниць

Лялька без зіниць
Лялька без зіниць

Такий малюк не йде у порівняння з сучасними пупсами точно. Хоча у радянські часи його мала майже кожна дівчинка. Дивують пропорції його тіла та великі очі без зіниць. А зачіска, як у бабусі з ринку, викликає питання.

Раніше "Телеграф" писав про 5 страв з їдалень СРСР, які навряд чи захочеться їсти зараз.