Найкращий спосіб полюбити вівсянку — запекти її з ягодами: рецепт незвичайного чизкейку

Читати російською
Автор

Так захотів би снідати навіть Шерлок Холмс

На які тільки хитрощі не йдуть кулінари, щоби близькі полюбили вівсяну кашу! Її подають з шоколадом та бананом, готують найрізноманітніше печиво.

Але такої страви ви ще не куштували! Варто додати до вівсяних пластівців трохи кисломолочного сиру — і звичайний сніданок перетвориться на смачний і незвичайний чизкейк. Ви можете зробити кілька прошарків, використовувати будь-які фрукти або ягоди — малину, полуницю, чорницю або вишню. Все залежить від ваших смакових уподобань та вмісту холодильника. Рецептом корисного та ситного сніданку ділиться Shuba.

Як приготувати незвичайний чизкейк з вівсяних пластівців

Інгредієнти на 2 порції:

  • сир кисломолочний — 250 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • пластівці вівсяні — 10 ст. л.;
  • грецький йогурт — 4 ст. л.;
  • цукор ванільний — до свого смаку;
  • какао-порошок — 1 ст. л.;
  • цукор — 5 ч. л.;
  • ягоди — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Кисломолочний сир змішуємо з яйцем, йогуртом, ванільним та звичайним цукром. Туди ж відправляємо вівсяні пластівці та знову перемішуємо.
  2. Отримане "тісто" ділимо навпіл. Одну частину змішуємо з какао та виливаємо на дно форми для запікання, застелену папером для випікання. Зверху виливаємо світлу частину та посипаємо ягодами.
  3. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 36 хвилин.

До речі, з вівсянки виходить неймовірно хрумке печиво. Спробуйте і переконайтеся самі.