Якщо вдома є три яблука, приготуйте цей пиріг: він вийде смачнішим, ніж "Шарлотка"

Читати російською
Автор

Пишний, повітряний, ароматний пиріг із простих продуктів

Яблука — один із найпопулярніших фруктів. Їх можна їсти просто так, варити компоти, робити смузі, запікати або готувати різні десерти та пекти пироги.

Найбільш відомою випічкою з яблук є "Шарлотка". А сьогодні ми пропонуємо спекти пиріг, який вийде не менш смачним. Рецептом із нами поділилися на порталі "Новини Ю".

Як приготувати яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • жовтки — 2-3 шт.;
  • цукор — 100 г (+ 3 ст.л для посипання);
  • масло вершкове — 25 г (+ 25 г для заливання);
  • молоко — 125 мл;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • ванілін — 1 пак.;
  • борошно — 180 г;
  • розпушувач – 1,5 ч.л;
  • яблука — 2-3 шт.;
  • цукрова пудра — для посипання;

Спосіб приготування:

  1. Жовтки збити з цукром до повного розчинення, маса при цьому повинна стати практично білою.
  2. 50 г вершкового масла розтопити в мікрохвильовій печі. Коли воно трохи охолоне, додати половину порції в масу з яєць та цукру, перемішати.
  3. Додати молоко, перемішати.
  4. Додати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності.
  5. Тісто вилити у застелену пергаментом форму для випікання.
  6. Яблука очистити від шкірки, нарізати часточками та викласти зверху на тісто.
  7. Полити пиріг маслом, що залишилося і притрусити 3 столовими ложками цукру.
  8. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
  9. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні синобони з найсмачнішою поливкою. Ароматні булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.