І на бутерброди, й на сніданок, і до супу: найсмачніший курячий паштет
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Подавати паштет можна на сніданок або як перекус, доречний він і на святковому столі
Печінковий паштет навіть такий смачний, як під ягідним желе, люблять далеко не всі. А ось паштет із курячого м’яса сподобається багатьом.
Його можна подавати, як закуску на святковий стіл, мазати на бутерброди до сніданку чи їсти із супом. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати курячий паштет
Інгредієнти:
- 800 г курки;
- 300 г цибулі;
- 300 г моркви;
- 50-100 мл вершків 10-15%;
- 3–4 лаврові листи;
- 10 горошин чорного перцю;
- рослинна олія;
- сіль;
- перець
Спосіб приготування:
- Одну моркву та одну цибулину крупно нарізати.
- Курку залити водою, додати нарізану моркву, цибулю, лавровий лист, перець горошком, посолити.
- Варити до готовності (близько 35-40 хвилин), остудити.
- Цибулину, що залишилася, дрібно нарізати.
- Моркву, що залишилася, натерти на середній тертці.
- На олії обсмажити цибулю і моркву.
- Відокремити м’ясо від кісток.
- М’ясо покласти в блендер, додати вершки, подрібнити.
- Додати обсмажену цибулю та моркву, подрібнити, при необхідності посолити.
- Паштет викласти в окрему ємність, зберігати у холодильнику.
Раніше ми розповідали, як приготувати запечений печінковий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.