Простий крем з кількох продуктів, що підходить до будь-якого десерту: ви знаєте цей смак з дитинства

Читати російською
Автор

Приготувати такий крем зовсім нескладно

Ми ділились рецептом смачного морквяного торту. Тепер розповідаємо, як приготувати апетитний заварний крем, який підійде до більшості десертів.

Він пасує тортам, а також підходить для наповнення тістечок, таких як еклери, профітролі, вафельні трубочки. Рецептом поділились на порталі Ukr.Media. Крем виходить легкий, однорідний, на смак нагадує морозиво.

Інгредієнти:

  • Велике яйце — 1 шт
  • Молоко — 300 мл
  • Цукор — 75 г
  • Вершкове масло 82,5% — 200 г
  • Згущене молоко 8% — 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 25 г
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо яйце, цукор і крохмаль. Додаємо трохи молока і добре перемішуємо до однорідної маси.
  2. Доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо його в нашу суміш, постійно помішуючи.
  3. Повертаємо все в каструлю і варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи. Варимо до загусання, в кінці додаємо ванільний цукор і перемішуємо.
  4. Переливаємо в глибоку тарілку і затягуємо харчовою плівкою в контакт, щоб не з'явився конденсат і крем не брався скоринкою.
  5. Відставляємо крем для охолодження. Тим часом вершкове масло збиваємо на середній швидкості. Збиваємо близько п'яти хвилин — до пишності.
  6. Поступово додаємо заварну основу до збитого вершкового масла. Не перестаємо збивати.

Крем зберігається кілька днів в холодильнику. Також ми ділились рецептом смачних вафельних трубочок.