Випічка буде, як пух: чим замінити розпушувач тіста
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 855
Ми підкажемо, чим можна замінити розпушувач тіста.
Розпушувач тіста — це харчова добавка, яка використовується для надання тісту пишності та легкості. Він складається з двох основних компонентів: бікарбонату натрію та кислоти. При взаємодії цих компонентів відбувається реакція, в результаті якої виділяється вуглекислий газ, який і надає тісту пишності.
Але що робити, якщо розпушувача немає під рукою? Уцьому випадку ви можете використовувати його замінники. Про це пише Уніан.
Чим можна замінити розпушувач тіста:
1. Сода
Сода — це найпростіший і найдоступніший замінник розпушувача. Для того, щоб замінити розпушувач содою, необхідно використовувати вдвічі менше соди, ніж розпушувача. Наприклад, якщо рецепт передбачає 1 чайну ложку розпушувача, то вам потрібно використовувати 1/2 чайної ложки соди.
Однак, при використанні соди, необхідно враховувати, що вона може надати тісту трохи гіркоти. Щоб цього уникнути, додайте в тісто трохи лимонного соку або оцту. Кислота нейтралізує гіркоту соди і додасть тісту приємний аромат.
2. Кисломолочні продукти
Кисломолочні продукти, такі як кисле молоко, кефір, йогурт або сироватка, також можуть використовуватися для замінення розпушувача. Кислота, яка міститься в цих продуктах, вступає в реакцію з бікарбонатом натрію, що і призводить до виділення вуглекислого газу.
Для того, щоб замінити розпушувач кисломолочними продуктами, необхідно використовувати їх в тій же кількості, що і розпушувача. Наприклад, якщо рецепт передбачає 1 чайну ложку розпушувача, то вам потрібно використовувати 1 чайну ложку кисломолочного продукту.
3. Яйця
Яйця також можуть використовуватися для замінення розпушувача. При розбиванні яйця, білок згортається, утворюючи дрібні бульбашки повітря. Ці бульбашки повітря і надають тісту пишності.
Для того, щоб замінити розпушувач яйцями, необхідно використовувати 1 яйце на 1 склянку борошна.
5. Бікарбонат натрію і лимонний сік
Цей замінник розпушувача є поєднанням соди і лимонного соку. При взаємодії цих компонентів відбувається реакція, в результаті якої виділяється вуглекислий газ.
Для того, щоб замінити розпушувач содою і лимонним соком, необхідно використовувати вдвічі менше соди, ніж розпушувача. Наприклад, якщо рецепт передбачає 1 чайну ложку розпушувача, то вам потрібно використовувати 1/2 чайної ложки соди і 1/4 чайної ложки лимонного соку.
Випічку подаємо з ароматною кавою. А щоб яблучний пиріг не черствів, додайте до нього один інгредієнт.