Дістати було дуже складно: топ-5 речей, за якими полювали модники та модниці в СРСР

Читать на русском
Автор
17850
Які речі в СРСР хотів дістати кожен модник
Які речі в СРСР хотів дістати кожен модник. Фото Колаж "Телеграф"

За рідкісними речами доводилося стояти у величезних чергах

Багато з тих елементів одягу та аксесуарів, які зараз у доступності в кожному торговому центрі, за часів СРСР були справжньою дивиною. Для радянських жінок навіть звичайні капронові колготки були на вагу золота, що вже говорити про американські джинси.

Таких речей насправді існує велика кількість і це стосується не лише одягу, а й доглядових засобів, косметики та багато іншого. "Телеграф" пропонує дізнатися, на які речі в СРСР буквально полювали, особливо радянські модниці.

Хутряна шапка

Після виходу у світ фільму "Іронія долі, або З легким паром" хутряна шапка набула небувалої популярності. Головна героїня з’явилася в ряді сцен з цим головним убором, лисиною шапкою, і тоді багато хто захотів за всяку ціну дістати собі таку саму. У 80-ті роки була популярність на норкові шапки. Однак тоді купити її було не так просто і по кишені зовсім не кожному, адже коштувала вона дві, а то й три середньостатистичні зарплати.

Капронові колготки

Нейлонові та капронові колготки з’явилися у 70-х роках. Тоді їх виробництвом займалася Брестська панчішна фабрика. Випускали колготки лише в одному кольорі – бежевому. Звичайно, такого розмаїття їхніх кольорів та видів на будь-який смак як зараз тоді не було, тож дівчата, яким хотілося білі чи чорні колготки, фарбували їх чи вибілювали.

Чоботи-панчохи

Сьогодні в магазинах можна знайти чоботи будь-якої довжини та кольору та матеріалу. А раніше із цим була велика проблема. Отримати високі чоботи, що облягають ногу з лакованої тканини, мріяли багато радянських жінок. Отримати таке взуття з Польщі та Югославії вдавалося найзаможнішим дівчатам, а тим, чиї фінанси були меншими, доводилося стояти у чергах за такими чоботями.

Американські джинси

Мода на цю річ прийшла у 1960-х роках. Однак дістати такі джинси офіційним шляхом не було жодної можливості. Радянські виробники мали альтернативу — штани з джинсової тканини. Однак багато хто хотів отримати саме ті самі джинси. Тим, кому не підходив варіант зі штанами, стояли у величезних чергах за польськими та індійськими джинсами.

Афганська дублянка

У 60-ті роки афганська дублянка стала дуже популярною завдяки хіпі. До СРСР така мода дійшла до середини 1970-х. У величезних чергах за цією річчю стояли як жінки, так і чоловіки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які речі із СРСР колекціонери в наш час готові купити за великі гроші. У деяких ці речі можуть валятися на горищі як старий мотлох.