Сухий кисіль, палений цукор та варене молоко: топ-5 солодощів із СРСР, які любили всі

Читать на русском
Автор
22967
Які солодощі були в СРСР
Які солодощі були в СРСР. Фото Колаж

Деякі з цих солодощів дійшли до наших днів

У радянські часи не було настільки великого вибору солодощів, як зараз у кожному супермаркеті. Проте низка певних смаколиків, якими люди себе балували, все ж таки була. Такі солодощі були доступні і їх могли дозволити собі багато хто через невисоку ціну.

"Телеграф" розповідає, що було раніше замість шоколадних цукерок, ароматних тістечок, тортів із величезною різноманітністю начинок та інших ласощів, які зараз уже стали звичайними. Деякі з цих солодощів досі багато хто дуже любить.

Згущене молоко

Для дітей в СРСР це було одне з улюблених ласощів. Величезний плюс згущеного молока був у тому, що цей десерт коштував досить дешево, а тому був доступним багатьом. Згущене молоко купували "сирим" і варили годинами. А потім його просто їли ложками або використовували як начинку для вафельних трубочок або тортів.

Фото з відкритих джерел

Іриски

Ці маленькі жувальні цукерки були дуже популярними. Їхня вартість була невисока, тому таку насолоду також могли дозволити собі багато хто. Усього існувало три категорії цих цукерок: ірис тиражений (з дрібними кристаликами цукру), ірис карамелеподібний та напівтвердий ірис. До речі, в наш час на просторах інтернету багато хто публікує рецепти, в яких намагаються відродити смак тих самих ірисок.

Фото з відкритих джерел

Цукрові льодяники

Радянські льодяники або "цукрові півники" — це одна з найпростіших, але смачних солодощів. Для неї потрібен був лише цукор та вода. Суміш паленого цукру просто заливали у форму та давали застигнути. Ці цукерки були дуже солодкими, але все ж таки мали велику популярність.

Фото з відкритих джерел

Кисіль у брикетах

Так, цей продукт не завжди використовували за призначенням. Іноді діти просто гризли його сухим і ця кислота впереміш із солодкістю припадала їм до смаку. До речі, склад цього десерту був абсолютно безпечним. У ньому містився крохмаль, цукор та сухий ягідний сік.

Фото з відкритих джерел

Морозиво

Одна з найулюбленіших солодощів багатьох у СРСР — морозиво. Вершковий пломбір був не дуже дорогий, а тому багато хто міг побалувати себе цим десертом. Від деяких людей досі можна почути, що у того морозива був особливий смак, з яким не може зрівнятися жодне інше морозиво із супермаркетів.

Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які напої були в СРСР замість кави. У деяких з них напоїв, до речі, не було ні грама кави, проте вони все ж таки називалися "кавовими".