Не випивайте все пиво вдома: залиште трохи для незвичайної вечері

Читати російською
Автор

М’ясо вийде ароматним та ніжним

Яких страв не придумали досвідчені кулінари з курячого м’яса! І куряча грудка у вершковому соусі, і суп з галушками, і готують з м’яса найрізноманітніші салати – страви з курки здатні приємно дивувати завжди.

Однак сьогодні разом із "Важно знать" ми приготуємо курячі стегна в… пиві. Цей рецепт дуже люблять німці та англійці — вони розуміються і на пиві, і на всіляких стравах із цим напоєм. Приготовлена таким чином курочка вийде запашною та ніжною. Пряний хлібний запах і залишковий смак додадуть курячому м’ясу чималої пікантності. Страва сподобається навіть тим, хто не вживає алкоголь – пивні пари підуть у повітря ще в процесі приготування.

Як приготувати курячі стегна в пиві

Інгредієнти:

  • 5 курячих стегенець;
  • 500мл темного пива;
  • 3 цибулини;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • соняшникова олія;
  • сіль, чорний мелений перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегна моєму і сушимо. Підготовлене м’ясо посипаємо куркумою, солимо, перчимо та акуратно втираємо руками спеції. Замариновані стегна відправляємо в холодильник мінімум на півгодини.
  2. Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю, обсмажуємо до золотистості.
  3. Окремо обсмажуємо до золотистої скоринки м’ясо, додаємо цибулю та заливаємо 350 мл пива. Тушкуємо на середньому вогні під закритою кришкою півгодини, після відправляємо в сковороду пиво, що залишилося, закриваємо кришкою і продовжуємо готувати ще 15 хвилин.

Подаємо готове куряче м’ясо з улюбленим гарніром. Також смачна страва буде і з домашнім хлібом.