Зберете відмінний урожай: коли та як сіяти селеру на розсаду

Читати російською
Автор

Дізнайтесь, як виростити здорову розсаду селери

Селера — один з небагатьох видів овочів, які можна сіяти на розсаду вже в січні. Залежно від сорту селери від появи сходів до збирання врожаю минає 4-6 місяців. Тому й сіють розсаду якомога раніше. Особливо якщо справа стосується кореневого сорту.

Як садити селеру на розсаду

  1. Перед посівом замочіть насіння селери у слабкому розчині марганцівки. Розчин має бути ледь рожевим. Через 45 хвилин злийте воду, а насіння просушіть на папері.
  2. Виберіть відповідний контейнер і наповніть його універсальним ґрунтом, залишивши приблизно 1,5 см до краю. Полийте ґрунт і злегка ущільніть.
  3. Посійте насіння селери рівними рядами.
  4. Злегка засипте насіння ґрунтовою сумішшю і тримайте її вологою доти, поки не проклюнуться паростки.

Насіння селери найкраще проростає при температурі 15–20 градусів. Тому контейнери з насінням рекомендується поставити та зберігати у теплому місці, але не на батареї чи інших нагрівальних приладах.

Перші паростки мають з’явитися протягом 1-3 тижнів. Після їх появи контейнер з розсадою можна переставити в більш прохолодне місце (з температурою 18-20 градусів).

Як і іншій розсаді, селері просто необхідне світло. Тому розсаду необхідно підсвічувати фітолампою. Додаткове підсвічування можна прибрати у другій половині березня за умови, що розсада стоятиме на сонячному боці.

Не забувайте зволожувати ґрунт. Слідкуйте за тим, щоб розсада не знаходилася в сухій землі, але й переливів не повинно бути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як доглядати розсаду томатів. Здоровий і сильний посадковий матеріал отримати не так вже й складно.