Зберете відмінний урожай: коли та як сіяти селеру на розсаду

Читать на русском
Автор
3617
Від своєчасності посіву насіння залежить якість рослин
Від своєчасності посіву насіння залежить якість рослин. Фото Pexels

Дізнайтесь, як виростити здорову розсаду селери

Селера — один з небагатьох видів овочів, які можна сіяти на розсаду вже в січні. Залежно від сорту селери від появи сходів до збирання врожаю минає 4-6 місяців. Тому й сіють розсаду якомога раніше. Особливо якщо справа стосується кореневого сорту.

Як садити селеру на розсаду

  1. Перед посівом замочіть насіння селери у слабкому розчині марганцівки. Розчин має бути ледь рожевим. Через 45 хвилин злийте воду, а насіння просушіть на папері.
  2. Виберіть відповідний контейнер і наповніть його універсальним ґрунтом, залишивши приблизно 1,5 см до краю. Полийте ґрунт і злегка ущільніть.
  3. Посійте насіння селери рівними рядами.
  4. Злегка засипте насіння ґрунтовою сумішшю і тримайте її вологою доти, поки не проклюнуться паростки.

Насіння селери найкраще проростає при температурі 15–20 градусів. Тому контейнери з насінням рекомендується поставити та зберігати у теплому місці, але не на батареї чи інших нагрівальних приладах.

Перші паростки мають з’явитися протягом 1-3 тижнів. Після їх появи контейнер з розсадою можна переставити в більш прохолодне місце (з температурою 18-20 градусів).

Як і іншій розсаді, селері просто необхідне світло. Тому розсаду необхідно підсвічувати фітолампою. Додаткове підсвічування можна прибрати у другій половині березня за умови, що розсада стоятиме на сонячному боці.

Не забувайте зволожувати ґрунт. Слідкуйте за тим, щоб розсада не знаходилася в сухій землі, але й переливів не повинно бути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як доглядати розсаду томатів. Здоровий і сильний посадковий матеріал отримати не так вже й складно.