Починаємо садити баклажани взимку: коли і як посіяти насіння на розсаду

Читать на русском
Автор
17845
Баклажанами потрібно займатися ще із зими
Баклажанами потрібно займатися ще із зими. Фото Freepik

Січень — чудовий місяць, коли можна займатися розсадою насіння баклажанів

На початку січня городники починають займатися посівом певних овочевих культур, зокрема баклажанів. Агрономи вже активно діляться порадами щодо успішного посіву насіння баклажанів для вирощування розсади, з урахуванням особливості цього примхливого овоча.

Для цього, в першу чергу, слід вибрати підходящі дні для посіву насіння баклажанів, а також ефективний спосіб знезараження та внесення натуральних стимуляторів росту. Про це пише ukr.media.

Коли сіяти насіння баклажанів узимку

Насамперед слід звертати увагу на сприятливі дати місячного календаря. Оптимальними періодами щодо посіву вважаються 14-15, 18-20 і 23-24 січня.

Як знезаразити насіння баклажанів

Перед сівбою їх потрібно правильно підготувати. Багато городників пропускають їх через одновідсотковий розчин марганцівки, після чого промивають водою і дають насінню висохнути.

Як стимулювати ріст насіння баклажанів

Для цього потрібно попередньо вимочити насіння в соку алое протягом декількох годин. Потім розмістіть їх у ґрунті на глибину 0,5 міліметра, покрийте плівкою та помістіть у тепле місце з температурою не менше +28 градусів.

Раніше ми писали, які кімнатні рослини можуть не пережити зиму. Цього сезону за домашніми квітами потрібно доглядати по-особливому.