Мороз та сильний вітер: чи чекати у Києві на опади найближчими днями

Читать на русском
Автор
Київ
Київ. Фото Відкриті джерела

Варто бути обережним біля сухих дерев

Сильні морози поки обійшли Київ і найближчими днями стовпчики термометрів можуть опуститись лише до -10 градусів. За словами синоптиків, містянам також варто готуватись до дрібних опадів та поривів вітру.

Свіжий вітер, потужність якого сягатиме 8-10 м/с, прогнозується переважно протягом трьох днів, як мовиться на сайті Meteofor. А максимальні пориви відбудуться у четвер — міцні 14 м/с.

Середина робочого тижня, 10 січня, буде суцільно хмарною, вдень йтиме дрібний сніг. Повітря вдень охолоне до -3 градусів. Вночі стовпчики термометрів показували -6 °C. Максимальні пориви вітру очікуються у вранці та вдень — свіжі 8-10 м/с.

У четвер, 11 січня, прогнозується максимальна кількість опадів. Дрібний дощ зі снігом має початись вночі, вранці завершитись, щоб вдень поновитись та протриматись до пізнього вечора. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть -2 °C, а вночі — 3 градусів морозу. Найпотужніші пориви вітру дутимуть майже весь день — свіжі-міцні 10-14 м/с.

П'ятниця, 12 січня, майже не відрізнятиметься від інших днів. У місті очікується хмарна, але суха погода. Однак у кінець робочого тижня температура повітря вранці та ввечері може охолонути до -10 градусів. Хоча вдень температура повітря становитиме -9 °C, а вночі — 5 градусів морозу. Максимальні пориви вітру очікуються переважно у першій половині доби — свіжі-міцні 8-13 м/с.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких регіонах України найближчими днями буде найхолодніше.