Мороз, сніг, ожеледиця та вітер: Україну накрила сильна негода, синоптики розповіли, коли вона відступить

Читать на русском
Автор
2193
Мороз, сніг, ожеледиця та вітер: Україну накрила сильна негода, синоптики розповіли, коли вона відступить

Подекуди стовпчики термометрів опустяться нижче за мінус 25 градусів

Україну накрила серйозна негода: з опадами, морозами та сильними поривами вітру. Їхній пік пройде найближчими днями.

Про це йдеться у прогнозі Укргідрометцентру. За даними його фахівців, сьогодні, 8 січня, у південній частині України пройде помірний дощ із переходом у мокрий сніг. Місцями сильні опади, ожеледиця, налипання мокрого снігу. Температура вночі та вдень від 4 градусів тепла до 1 морозу, вдень у Криму 7-12 градусів тепла.

На північ України прийдуть справжні морози. У північних, Волинській та Рівненській областях місцями йтиме невеликий сніг; температура вночі може досягати 11-16°, вдень 8-13° морозу (у Чернігівській та Сумській областях вночі 15-20°, вдень 10-15° морозу ).

"На решті території складні погодні умови: помірний сніг, у центральних та східних областях сильний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с ; температура вночі та вдень 5-10° морозу ", — йдеться в повідомленні.

9 січня вночі в Україні, окрім північних та більшості західних областей, вдень у південно-східних областях часом сніг, на решті території без опадів. Подальше зниження нічної температури до 15-20°, у Чернігівській та Сумській до 25° морозу, у східних та південних областях до 10-15° морозу. Вдень 8-13°, на півдні країни та Закарпатті 3-8° морозу.

А ось уже з 10 січня синоптики прогнозують припинення опадів та ослаблення морозу.

"Вітер в Україні буде північно-східний, 7-12 м/с, 8 січня у більшості західних, північних та південних областей місцями пориви 15-20 м/с. На дорогах України ожеледиця", — резюмують синоптики.

Нагадаємо, раніше народний синоптик Володимир Деркач розповів "Телеграфу", якою буде погода в Україні до кінця січня та у лютому. З його слів, зимові місяці продовжать підтверджувати тенденцію глобального потепління.