10 цікавих українських слів, які збагатять вашу мову

Читать на русском
Автор
577
Маленька україночка
Маленька україночка. Фото Фото: pixabay.com

Ці цікаві слова варто додати у свій лексикон

У світі існує близько 6 тисяч мов, але українська по праву вважається однією з наймилозвучніших. Солов'їна мова зуміла закохати в себе весь світ. Все більше людей в Україні вивчають її, свідомо переходять з російської на державну.

Тому варто почати горіти нею і використовувати незвичайні слова та фрази. "Телеграф" вирішив зробити список унікальних українських слів за для розширення лексикону. Вони збагатять вашу мову і зроблять її виразнішою.

Список

Лебідка – візьміть на озброєння це ніжне і поетичне слово, щоб красиво звернутися до близької людини.

Метикуватий – так можна називати розумну і кмітливу людину. Також "метикуватою" може бути задача, над якою доведеться добре подумати.

Млосний — це багатозначне слово точно збагатить ваш лексикон. "Млосним" може бути п'янкий аромат, сумний вечір або важке зітхання.

Слушний — використовуйте це слово, щоб підтвердити чиюсь правоту або похвалити за правильну ідею. Також "слушний" може бути синонімом до слова "відповідний".

Пройдисвіт — цим словом можна назвати неприємну людину з сумнівною репутацією, яка здатна на бридкі вчинки.

Обопільний — це те саме, що "взаємний". Нехай ваші почуття до близьких завжди будуть "обопільними"!

Легіт — так називають легкий, теплий і приємний вітерець, який добре відчувати на шкірі.

Абищиця — цим словом можна назвати річ, що не приносить користі і не має ніякої цінності, наприклад, Конституцію РФ.

Манівцем — якщо замість головної дороги ви йдете кудись обхідними або короткими шляхами, то ви ходите "манівцем". З цим словом також є фразеологізм "говорити манівцями", тобто натякати.

Примарний — це слово має багато значень, тому його можна використовувати в різних ситуаціях. "Примарний" — це "вигаданий", "нетривалий", "несправжній" або "химерний".

Раніше "Телеграф" розповідав, як буде українською "високосный год".