Пізнюк, Секретний, Заваликут: 5 незвичних українських прізвищ та звідки вони походять

Читать на русском
Автор
6714
Де проживали люди
Де проживали люди. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

Дуже рідкісні прізвища, про які мало хто знає

В Україні є багато людей не тільки з розповсюдженими прізвищами, а й дуже рідкими, які можуть здивувати та змусити посміхнутися. Вони стають не лише елементом лексичного арсеналу, а й спритним віддзеркаленням нашої індивідуальності.

Прізвиська, які давали нам предки, розповідають про наші досягнення, героїзми чи навіть слабкості. Вони стають не лише словами, але й витканими історіями нашого життя. "Телеграф" зібрав матеріал про прізвища, які раніше ніхто не чув.

Прізвище Безмозкий налічує в Україні всього 10 носіїв, за поширенням займає 213956 місце. Всі вони живуть у Черкаській області, сім з них з Городищенського району.

Людей з прізвищем Заваликут в Україні лише 2. Вони мешкають у Києві. За поширенням займає 474978 місце.

Прізвище Кривоглавий налічує в Україні 6 осіб. Вони проживають, переважно, у Львівській області, ще один — в Івано-Франківську. Це прізвище за поширенням займає 274836 місце.

З прізвищем Пізнюк є 58 українців. Більшість з них проживає у Тернопільській області України. За поширенням займає 68532 місце.

Прізвище Секретний в Україні налічує всього 22 персони. Вони живуть, переважно, у Київській області, а також декілька у Криму, на Харківщині та ще у п'яти областях. За поширенням займає 133336 місце.

Раніше "Телеграф" писав, які прізвища можуть вказати на лиху людину. Таких в Україні багато.