Ваші предки ніколи не сумували, якщо прізвище звучить так: шукайте своє у переліку

Читать на русском
Автор
23260
Українки посміхаються
Українки посміхаються. Фото https://ua.igotoworld.com

Як зрозуміти, що у вашому роду були веселі люди

Сучасні українські прізвища можуть багато що сказати про життя ваших предків. Деякі з них вказують на те, що вони були дуже веселі та не знали суму.

Мовознавець Юрій Редько у дослідженні "Сучасні українські прізвища" пише, що деякі українські прізвища походять від характеру людини. Весела вдача є однією з головних рис нашого народу.

Саме тому у нас достатньо поширені прізвища, що пов’язані з цією особливістю. Людей, які ніколи не сумували і завжди були не проти розваг могли називати Веселий, Потішний, Смішко, Сміянець, Танцюра, Гуляка та Скочко. У давнину так прозивали лиш справжніх веселунів.

Проте якщо гарний настрій дарувала горілка, то про це скаже одне з наступних прізвищ: Пияка, Непийпиво, Оковитий, Наливайко та Цідибрага. Подібні наймення давали лиш тим, хто часто зазирав у чарку.

А от якщо ваше прізвище Журило, Мамій, Стогній, Рюма, Плаксій, Журибіда, Плаксивий, Рева, Плакош, Рюма чи Ревій, то ваші предки були плаксивими та сумними.

Раніше "Телеграф" писав, як можна зрозуміти, що ваші предки були музикантами. Прізвище навіть може детально розповісти про справжній талант, безталанність чи вибір інструменту.