В Україну прийде справжня зима: де приморозить найбільше

Читать на русском
Автор
23262
Звичне весняне тепло зникне
Звичне весняне тепло зникне. Фото pinterest.com

Стовпчики термометрів подекуди будуть нижче -20

Початок нового тижня для України буде морозним та сніжним. Ще на вихідні синоптики прогнозували мінусову температуру та холодний вітер.

Пік холодів припаде на вівторок, 9 січня, коли температура повітря опуститься нижче позначки в -20 градусів за Цельсієм. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Понеділок, 8 січня, принесе українцям морози від -16 до 0 градусів. Холодно буде у всіх регіонах, окрім південного, де у Криму очікується "плюсова" температура повітря. Найхолодніше буде у Чернігівській та Сумській областях. А от опади не оминуть жодну область України, проте подекуди це буде дощ або сніг, або і те, й інше одночасно. Вітер буде північним і матиме швидкість до 12 м/с.

Погода на 8 січня на мапі

У вівторок, 9 січня, прогнозуються сильніші морози, особливо вночі, пікове значення яких буде -23. Найхолодніше буде у північно-східному регіоні — йдеться про Сумську, Чернігівську, Харківську області. А от опади у вигляді дощу та снігу можливі на сході, півдні та у центрі України. Вітер вщухатиме до 10 м/с.

Погода на 9 січня на мапі

Середа, 10 січня, буде для українців вже теплішою. Повітря вдень прогріється до -1, а от вночі все ще буде морозним — до -17. Найбільше приморозить у південно-західному, східному регіоні та у центрі України: Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська, Хмельницька, Дніпропетровська, Луганська та Донецька області. Вітер залишиться без змін 3-10 м/с.

Погода на 10 січня на мапі

Раніше "Телеграф" писав, що початок січня ознаменувався для українців справжніми температурними гойдалками. Частину регіонів заносило снігом, ще частина — зустрічала Новий рік за майже весняної погоди. Однак уже найближчими днями погода може погіршитися у значній кількості областей через різке збільшення опадів.