В Україні може погіршитися погода: чого чекати найближчими вихідними

Читать на русском
Автор
1565
Не забувайте вдягатися тепліше!
Не забувайте вдягатися тепліше!. Фото Unsplash.com

Якщо ви бажали провести вихідні на вулиці, краще перегляньте ці плани

Початок січня ознаменувався для українців справжніми температурними гойдалками. Частину регіонів заносило снігом, ще частина — зустрічала Новий рік за майже весняної погоди. Однак уже найближчими днями погода може погіршитися у значній кількості областей через різке збільшення опадів.

Про це попереджає "Укргідрометцентр". Загалом синоптики прогнозують, що складні погодні умови в Україні триватимуть близько трьох діб — із 7 до 9 січня.

Слід зазначити, що субота, 6 січня, стане своєрідною підготовкою зими до справжнього нагадування про себе. І хоча у південних областях усе ще спостерігатиметься плюсова температура, північні регіони добряче підморозить — аж до ймовірних -11 градусів вночі на Сумщині та Чернігівщині. Найтеплішою ж субота стане для Одещини, Миколаївщини, Херсонщини та, звісно ж, Криму.

Погода в Україні 6.01.2024
Погода в Україні 6.01.2024

7 січня погодні умови стануть дещо гіршими — зокрема, посиляться морози, а також збільшиться кількість опадів, котрої варто чекати українцям. Як прогнозують в Укргідрометцентрі, у неділю вдень (а також протягом понеділка, 8 січня) чимало снігу випаде на Черкащині, Кіровоградщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Харківщині. Подекуди рівень снігового покриву може збільшитися на 10-20, а місцями — навіть до 30 см.

Погода в Україні 7.01.2024
Погода в Україні 7.01.2024

Одеса, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, а також Донецьк та Луганськ також чекають на опади — дощ із переходом сніг, також можливі налипання мокрого снігу і ожеледь.

Синоптики попереджають, що пориви вітру у центральних, південних та східних областях України вже цими вихідними можуть сягати 15-20 м/с, а на більшості доріг утвориться ожеледиця.

А чого чекати від погоди до завершення першої декади січня, читайте у прогнозі народного синоптика Ігоря Кибальчича.

Також "Телеграф" розповідав, коли до України можуть прийти справжні 40-градусні морози.